ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Πορτραίτα πουλιών εκθέτει η εικαστικός Όλγα Καραδήμου στο Ιστορικό Μουσείο Ύδρας από 1η Αυγούστου

ΣΑΒΒΑΤΟ 26-7-2014



Μια νέα εικαστική ματιά στον ιδιαίτερο κόσμο των πουλιών καταθέτει μέσα από την έκθεση της, η διακεκριμένη Ελληνίδα ζωγράφος, που ζει μόνιμα στο Παρίσι, Όλγα Καραδήμου.
Η έκθεση που εγκαινιάζεται στο Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας την Παρασκευή 1η Αυγούστου περιλαμβάνει πορτραίτα πουλιών και αναδεικνύει τη σχέση της ζωγράφου με τη φύση και τους «αγγελιοφόρους του ουρανού».

            OLGA KARADIMOU 2

Η Όλγα Καραδήμου, η οποία τιμά την χώρα μας σε διεθνές επίπεδο με τη δουλειά και το έργο της, έχει ως σήμερα εκθέσει σε μεγάλα εικαστικά κέντρα ανάμεσα στα οποία η Νέα Υόρκη, το Παρίσι, η Ρώμη, η Γενεύη, το Ντουμπάι, κ.ά. 

Η ελληνικής καταγωγής ζωγράφος, αν και έχει γεννηθεί στο Παρίσι, ωστόσο νοιώθει Ελληνίδα και κατά καιρούς επιστρέφει στην χώρα μας για να παρουσιάσει νέα δουλειά της.
«Αυτό που με προσελκύει στα πουλιά είναι η κίνηση τους στον αέρα και η ελευθερία τους. Ενώνουν τον ουρανό με τη γη και μπορούν να πηγαίνουν από το ένα στο άλλο με χάρη και ομορφιά. Τα πουλιά είναι οι χορευτές του ουρανού, οι αγγελιοφόροι που μεταφέρουν στοιχεία από τον έναν κόσμο στον άλλο.

OLGA KARADIMOU 3

Όταν κοιτάζουμε τα πουλιά, με τα χρώματα τους στα φτερά, διαπιστώνουμε τη σοφία της φύσης…», λέει η Όλγα Καραδήμου μιλώντας για τη δουλειά της. 
«Μερικά από αυτά πετούν πολύ ψηλά και πολύ μακριά. 
Άλλα στοιχεία που μου κινούν το ενδιαφέρον στα πουλιά είναι το αίσθημα της εύθραυστης ισορροπίας, καθώς στηρίζονται σε πολύ λεπτά πόδια. Ακόμα και το ότι τρέφονται ελάχιστα, δείχνει ότι ικανοποιούνται με τα λίγα.

                OLGA KARADIMOU 5

Διακρίνονται για την ευαισθησία τους και το ανοιχτό βλέμμα τους που μας αφήνει να δούμε μέσα στην ψυχή τους. 
Είναι ένα βλέμμα θλιμμένο που κλαίει γιατί, από εκεί ψηλά, έχει δει πολλά. Επίσης το γεγονός ότι τα πληγώνουμε και τα θανατώνουμε στον αέρα. 
Τα συναισθήματα είναι πολύ έντονα. Εκείνα δεν μπορούν να αμυνθούν, να προστατευθούν, να μιλήσουν… Κι όμως έχουν να μας πουν κάτι σημαντικό. 
Τα πουλιά μεταφέρουν τον πρώτο ήχο, αυτή την ίδια τη γλώσσα της αλήθειας…»


ΠΗΓΗ. exedra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου