ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Βρούτσης: Δεν θα θιγούν τα όρια συνταξιοδότησης

ΔΕΥΤΕΡΑ 23-6-2014

Διευκρινήσεις αναφορικά με την ενοποίηση των ασφαλιστικών Ταμείων έδωσε ο υπουργός Εργασίας σε τηλεοπτική του συνέντευξη. 
 
Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, τέλος του έτους αναμένεται η νομοθετική ρύθμιση για την ενοποίηση των ταμείων σε έναν ενιαίο εθνικό φορέα, ενώ μέσα στον Ιούλιο θα έχει ολοκληρωθεί από το ΚΕΠΕ η σχετική μελέτη.


Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να θιγούν τα όρια συνταξιοδότησης.
Ο υπουργός Εργασίας προανήγγειλε ότι εντός της εβδομάδας αναμένεται να ισχύσει η κατάργηση της θεώρησης των βιβλιαρίων, απαλλάσσοντας από την ταλαιπωρία εκατοντάδες πολίτες.

Στην κατεύθυνση εκσυγχρονισμού του συστήματος, ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε ότι το Νοέμβριο του 2014 όσοι εργάζονται την τελευταία 20ετία θα βλέπουν τα ένσημά τους ηλεκτρονικά, ενώ στο τέλος του 2015 ηλεκτρονικό προφίλ θα έχουν όλοι οι Έλληνες και η υποβολή των αιτήσεων για συνταξιοδότηση θα γίνεται ηλεκτρονικά.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά των ταμείων διαβεβαίωσε ότι «είμαστε εντός προϋπολογισμού για τις συντάξεις» και ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που εφαρμόζεται στις επικουρικές δεν θα εφαρμοστεί για τις κύριες συντάξεις. 

Επιπλέον, έκανε γνωστό ότι εξετάζεται τρόπος ώστε να δίνεται και προσωρινή επικουρική σύνταξη.

ΠΗΓΗ. newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου