ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Είμαστε από τους σκληρότερα εργαζόμενους στην Ευρώπη…

ΠΕΜΠΤΗ 26-6-2014


Μια νέα μελέτη ανατρέπει τα στερεότυπα, αποδεικνύοντας ότι οι Ρουμάνοι και οι Έλληνες είναι από τους πιο σκληρά εργαζόμενους λαούς στην Ευρώπη.

Το ερευνητικό ινστιτούτο Coe-Rexecode, με έδρα το Παρίσι, εξέτασε τον αριθμό των «πραγματικών» ωρών εργασίας σε κάθε κράτος μέλος της ΕΕ τα τελευταία τέσσερα χρόνια (το ποσό του χρόνου που δαπανάται στην πραγματικότητα στο χώρο εργασίας, σε αντίθεση με τις «ονομαστικές» ώρες, οι οποίες περιλαμβάνουν τις απουσίες λόγω αναρρωτικής άδειας, την παιδική μέριμνα, διακοπές, απεργίες ή χρόνο για τις μετακινήσεις.)

Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 2013 οι Ρουμάνοι πλήρως απασχολούμενοι εργαζόμενοι δούλευαν 2.099 ώρες, φθάνοντας το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη.

Ακολουθούν οι Έλληνες, οι Ούγγροι, οι Βούλγαροι, οι Κροάτες, οι Πολωνοί, οι Λετονοί, οι Σλοβάκοι, οι Εσθονοί και οι Κύπριοι.

Στο άλλο άκρο, πρωτιά στη… λιγότερη εργασία έχει η Φινλανδία (1.648 ώρες), η Γαλλία (1.661) και ακολουθούν Σουηδοί, Δανοί, Βέλγοι. «Χαμηλό σκορ» στις ώρες δουλειάς σημειώνουν επίσης Ιταλοί, Ισπανοί και Ολλανδοί, ενώ Βρετανοί και Γερμανοί βρίσκονται κάπου στη μέση.

Μεταξύ 2010 και 2013 οι μεγαλύτερες μειώσεις στις ώρες εργασίας σημειώθηκαν  στη Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Σουηδία και την Ιταλία.

Βρετανοί και οι Γερμανοί, επίσης, εργάζονται λιγότερο από ό, τι το 2010, ενώ περισσότερο από το 2010 δουλεύουν Ισπανοί, Πορτογάλοι και Ολλανδοί.

Οι αριθμοί καταρρίπτουν το στερεότυπο που προέκυψε από την οικονομική κρίση στην ΕΕ, αυτό των «ενάρετων» χωρών του Βορρά έναντι των «τεμπέληδων» του Νότου που θέλουν διασώσεις.



ΠΗΓΗ. topontiki




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου