ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Στις 25 ψηφίσαμε, στις 28 ο Αλέξης τάζει γη και ύδωρ στους βιομηχάνους

ΠΕΜΠΤΗ 29-5-2014


Συνεργασία με ειλικρίνεια και λειτουργική θεσμική σχέση με τους βιομήχανους και το Σύνδεσμό τους ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ.

 




Κάλεσε ευθέως τους βιομήχανους να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας σας ζητάμε «να ανταποκριθείτε στο προσκλητήριο που σας απευθύνουμε για μια νέα κοινωνική συμφωνία για την ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη». 

Σε αντάλλαγμα της στήριξης, ο Αλέξης Τσίπρας τους έταξε:
  • Ζεστό χρήμα με συντομευμένες πολιτικές χρηματοδότησης των επιχειρήσεων.
  • Μείωση της κόστους της Ενέργειας στη βιομηχανία και μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Μείωση της φορολογίας με φορολογικό πλαίσιο που θα φορολογεί τα κέρδη και όχι την παραγωγή.
  • Ρύθμιση των κόκκινων δανείων των τραπεζών για ελάφρυνση των επιχειρήσεων.
  • Απελευθέρωση των αγορών με σύγχρονη νομοθεσία και με ενισχυμένη επιτροπή ανταγωνισμού.

Ο Αλέξης Τσίπρας για το λαό χαμήλωσε ακόμα περισσότερο τον πήχη των προσδοκιών, αξιοποιώντας τα περί καμένης γης. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «έχουμε δύσβατο δρόμο, θα παραλάβουμε καμένη γη. 


Στόχος μας να την επανενώσουμε, ώστε να την οδηγήσουμε στο δρόμο της ανάπτυξης». Αντίθετα, για τους βιομήχανους τα έδωσε όλα, λέγοντας πως «θα στηρίξουμε τις καινοτόμες ιδιωτικές επενδύσεις, με υψηλή προστιθέμενη αξία» και πως «χρειάζεται ισχυρό, εξωγενές επενδυτικό σοκ».

Τους διαβεβαίωσε ότι το κράτος θα είναι σταθερά στο πλευρό τους καθώς «οι δημόσιες επενδύσεις σύρουν και συμπληρώνουν -δεν εκτοπίζουν- τον ιδιωτικό τομέα. Αυτό δεν είναι κρατισμός. Είναι ρεαλισμός» και υποσχέθηκε ότι «το κράτος θα απογραφειοκρατικοποιηθεί και για τον επιχειρηματία».

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προτάσσει τη «φτηνή ανάπτυξη», ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει «ανάπτυξη με επενδύσεις και παραγωγή» και γι' αυτό κάλεσε τους βιομήχανους σε μια «νέα κοινωνική συμφωνία για τη νέα Ελλάδα», η οποία προφανώς θα διασφαλίζει την κερδοφορία τους καλύτερα με τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά με την φθηνή ανάπτυξη της ΝΔ.

Ευχαρίστησε τον απερχόμενο πρόεδρο του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλο για την «ουσιαστική λειτουργική συνεργασία» που είχαν και αναφερόμενος στο νέο πρόεδρο του ΣΕΒ, Θεόδωρο Φέσσα, σημείωσε πως προσβλέπει «σε συνεργασία με ειλικρίνεια».

Επανέλαβε πως η κυβέρνηση μετά τα εκλογικά αποτελέσματα των ευρωεκλογών, δεν δικαιούται «να συνεχίσει να κλείνει οποιαδήποτε μείζονα διαπραγμάτευση» και πως «δεν μπορεί για το νέο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ή για τον επίτροπο να μη λάβει υπόψη τη γνώμη μας».



ΠΗΓΗ. redflyplanet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου