ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου (Hellenic Motor Museum)

ΣΑΒΒΑΤΟ 5-4-2014



Μπορεί να μην διαθέτουμε αυτοκινητική κουλτούρα, μπορεί να μην κατασκευάζουμε αυτοκίνητα (αν και το κάναμε παλαιότερα), αλλά υπάρχουν άνθρωποι που κρατούν ψηλά τη σημαία! 
Όπως για παράδειγμα ο Θεόδωρος Χαραγκιώνης, η αγάπη του οποίου για τους τέσσερις τροχούς εξελίχτηκε σε ένα μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα, μουσείο αυτοκινήτου.
Σε αυτό στεγάζονται περισσότερα από 110 κλασικά οχήματα που χρονολογούνται από το 1896 έως και σήμερα ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως η συλλογή αριθμεί περισσότερα από 300! 
Ο συλλέκτης θέλοντας να μεταδώσει την.. τρέλα που έχει για τα οχήματα δημιούργησε το συγκεκριμένο μουσείο που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και ελάχιστα μέτρα από το αρχαιολογικό μουσείο. 
Εκεί, μπορεί να το επισκεφτεί ο καθένας και να μάθει σημαντικά στοιχεία για το αυτοκίνητο, να ενημερωθεί για την ιστορία του και να απολαύσει μοναδικά δημιουργήματα που ούτε σε μουσεία του εξωτερικού δεν μπορεί να συναντήσει.


Μοναδικά έργα τέχνης…

Η κάμερα της τηλεοπτικής εκπομπής «Magazino Life» και ο Βασίλης Σαρημπαλίδης συνάντησαν τον Θεόδωρο Χαραγκιώνη ο οποίος παρά το βαρύ καθημερινό του πρόγραμμα έδειξε να μην τον απασχολεί ο χρόνος που κατανάλωσε για να μας εξηγήσει τα περί μουσείου.

 Άλλωστε το να βλέπεις τα αυτοκίνητα που έχεις συγκεντρώσει εδώ το 1977 και να μπορείς μέσα από έναν μοναδικό χώρο να τα θαυμάσεις, όχι μόνο εσύ αλλά και ο απλός κόσμος, είναι κάτι που δεν μπορεί να αποτυπωθεί με λέξεις. 
Αξίζει να αναφέρουμε μερικά από αυτά όπως: 
Bugatti, Ferrari, Lamborghini, Maserati, Porsche, Bentley κ.ά. που σίγουρα δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα…
Παρακολουθήστε στο παρακάτω video μία… διαφορετική παρουσίαση από το εντυπωσιακό Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου που βρίσκεται στην Αθήνα



                      


ΠΗΓΗ. nobile

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου