ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Οι επενδυτές πλήρωσαν τα ΜΑΤ στη Μύκονο να γκρεμίσουν τα αυθαίρετα

ΔΕΥΤΕΡΑ 14-4-2014










Μία διαμάχη πολλών ετών μεταξύ της Ιεράς Μονής Σύρου και ομογενών επενδυτών με κατοίκους της περιοχής Διβούνια Μυκόνου για ένα κομμάτι πολύτιμης γης κατέληξε στην απόβαση δεκάδων σκαπτικών μηχανημάτων και… ανδρών των ΜΑΤ.

Οι κόποι γενεών μετατράπηκαν σε χαλάσματα, ώστε να δημιουργηθεί ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο 6 αστέρων που θα το διαχειρίζεται μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες Resort στον κόσμο.

Πριν από λίγες ημέρες, μέσα σε κλίμα έντασης, οι μπουλντόζες, υπό την προστασία ανδρών των ΜΑΤ (το κόστος ανέλαβαν οι ιδιώτες) και με την εντολή της εταιρείας που κατέχει πλέον την έκταση-φιλέτο, κατεδάφισαν τα σπίτια δεκάδων κατοίκων τα οποία είχαν χαρακτηριστεί ως αυθαίρετα.

Το ερώτημα που τίθεται είναι, εφόσον τα κτίσματα θεωρούνται παράνομα, πώς διέθεταν μέχρι πρότινος ηλεκτροδότηση, παροχή νερού και τηλεφωνική σύνδεση; Μάλιστα, πολίτες του Καλαφάτη μιλώντας στο zougla.gr τόνισαν ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια πλήρωναν κανονικά τα πρόστιμα.

O Πέτρος Νάζος, δημοσιογράφος του Mykonos Live TV, σχολιάζει στο zougla.gr το πώς μετατράπηκε ένας παραδοσιακός κυκλαδίτικος οικισμός σε… μπάζα, καθώς και τις αντιδράσεις των ανήμπορων κατοίκων…


ΠΗΓΗ. zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου