ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Γερμανοί ευρωσκεπτικιστές προς Μέρκελ: Παραδέξου ότι απέτυχε η "διάσωση" της Ελλάδας

ΠΕΜΠΤΗ 24-4-2014


Τη συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας στη χώρα μας, κυρίως στη νεολαία, επικαλείται το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα "Εναλλακτική γαι τη Γερμανία" για να ζητήσει από τη Μέρκελ να "ομολογήσει την αποτυχία της υποτιθέμενης πολιτικής διάσωσης".

Η "Εναλλακτική για την Γερμανία" (AfD), καταθέτει σήμερα ψήφισμα με το οποίο ζητεί από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο να αποφασίσει ότι "δεν θα χρηματοδοτηθούν με δημόσιους πόρους περαιτέρω δάνεια βοήθειας, δωρεές ή πιστώσεις χρόνου για την Ελλάδα", απορρίπτοντας ένα τρίτο πακέτο βοήθειας.

Με το ψήφισμα, που διακινήθηκε ηλεκτρονικά και φέρει τουλάχιστον 30.464 υπογραφές, ζητείται από τη γερμανική κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει τις υπάρχουσες μελέτες και προβλέψεις για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας ή άλλων χωρών από την Ευρωζώνη.
"Η πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης είναι απολύτως αποτυχημένη. 

Έχει καταστροφικές συνέπειες για την Ελλάδα και για τον Γερμανό φορολογούμενο" τονίζει η AfD, επισημαίνοντας το δημόσιο χρέος, τα μέχρι τώρα δάνεια και το κούρεμα χρέους στη χώρα μας. 
Υπογραμμίζει, δε, τη συρρίκνωση του ΑΕΠ και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, κυρίως μεταξύ των νέων.

"Ένα δεύτερο κούρεμα για την Ελλάδα είναι αναπόφευκτο και απαιτείται από το ίδιο το ΔΝΤ" υποστηρίζει η AfD, προειδοποιώντας ότι μέσω του κουρέματος η Γερμανία θα χάσει το μεγαλύτερο μέρος των απαιτήσεών της έναντι της Ελλάδας οριστικά.

"Η Ελλάδα είναι εδώ και καιρό ένα βαρέλι χωρίς πάτο. Είναι πλέον καιρός να ομολογήσουμε την αποτυχία της υποτιθέμενης πολιτικής διάσωσης και να μην πετάξουμε μαζί με τα χαμένα λεφτά και περαιτέρω πόρους" αναφέρεται στο ψήφισμα.


ΠΗΓΗ. avgi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου