ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Νικολόπουλος: «’’κατά παραγγελία’’ των ‘’εθνικών εργολάβων’’, πέντε (5) νομοθετικές πρωτοβουλίες, ‘’Κουτσονόμους’’, από την Κυβέρνηση»

ΣΑΒΒΑΤΟ 5-4-2014



Η διαφθορά και η συναλλαγή του σάπιου πολιτικο-οικονομικού συστήματος που μας κυβερνά δεν έχει όρια. 

Την ώρα που η φορολογική λαίλαπα σαρώνει μισθούς, συντάξεις, εισοδήματα και περιουσίες, τρεις(3) διαδοχικά Κυβερνήσεις(Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά) και μια σειρά Υπουργών  των Κυβερνήσεων αυτών κατέφυγαν, «κατά παραγγελία» των «εθνικών εργολάβων»,  σε πέντε (5) νομοθετικές πρωτοβουλίες, «Κουτσονόμους» δηλαδή, προκειμένου να συγκαλυφθεί το τεράστιο σκάνδαλο της σύμβασης 470/2007 της σήραγγας της Όθρυος της ΕΡΓΟΣΕ και να "ξεπλύνουν" τα  κακουργηματικού χαρακτήρα εγκλήματα Κρατικών Λειτουργών και των υπευθύνων της εταιρείας ΑΚΤΩΡ του κ. Μπόμπολα.

 Το σκάνδαλο αυτό ήλθε στην επιφάνεια το 2010, όταν τα Συμπράττοντα Μελετητικά Γραφεία, που παρακολουθούσαν, βάσει συμβάσεως που είχαν υπογράψει με την ΕΡΓΟΣΕ, την παραπάνω σύμβαση,   κατήγγειλαν, ότι κατά την εκτέλεση του έργου, , είχαν γίνει, μέσω «Προπιστοποιήσεων» και «Υπερπιστοποιήσεων», παράνομες πληρωμές ύψους τριάντα επτά(37)  εκατομμυρίων ευρώ στον ανάδοχο του έργου, την εταιρία ΑΚΤΩΡ.

Με την υπ’ αριθμό 19200/19-7-2011 Ερώτηση & Α.Κ.Ε. φέραμε το θέμα στη Βουλή,  καταγγέλλοντας, μεταξύ των άλλων, ότι οι αρμόδιοι υπουργοί προώθησαν με το άρθρο 6 του ν.3904/23-12-2010 τροποποιήσεις άρθρων του Ποινικού Κώδικα, προκειμένου να εξαλειφθούν οι ποινικές ευθύνες για τις εν λόγω παράνομες πληρωμές. 

Όμως, οι ερωτώμενοι υπουργοί στις απαντήσεις τους έκαναν «τον ψόφιο κοριό» στις καταγγελίες μας, ενώ το αρμόδιο υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αρκέστηκε σε μια τυπική δικαιολόγηση της τροποποίησης των άρθρων του Ποινικού Κώδικα, χωρίς να υπεισέλθει στην ουσία των καταγγελιών μας!!! 

Στη συνέχεια, μετά από κοινοποίηση των καταγγελιών από τα Συμπράττοντα Μελετητικά Γραφεία, επελήφθη του θέματος ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, ο οποίος με μια «ΕΚΘΕΣΗ» του – καταπέλτη επιβεβαίωσε πλήρως τις καταγγελίες και έστειλε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη για τη διερεύνηση των ποινικών ευθυνών και στον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών για τον πειθαρχικό έλεγχο των Διοικητικών και Υπηρεσιακών Οργάνων της ΕΡΓΟΣΕ.

Όμως, ενώ η Δικαιοσύνη έκανε το καθήκον της, ασκώντας ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος εναντίον των υπευθύνων τόσο της ΕΡΓΟΣΕ, όσο και της εταιρείας ΑΚΤΩΡ,  οι αρμόδιοι κατά σειρά υπουργοί Μεταφορών, όχι μόνο δεν προέβησαν σε κανένα πειθαρχικό έλεγχο των επίορκων υπαλλήλων της ΕΡΓΟΣΕ, αλλά τους διατήρησαν, παρά τις συνεχείς Ερωτήσεις μας στη Βουλή, μέχρι σήμερα στις νευραλγικές για τα συμφέροντα των «εθνικών εργολάβων» θέσεις τους!!!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, τέσσερις(4) κατά σειρά  Υπουργοί, οι κύριοι Βορίδης, Χατζηδάκης , Στουρνάρας και Χρυσοχοΐδης προχώρησαν σε «Κουτσονόμους», τους οποίους η εταιρεία ΑΚΤΩΡ  χρησιμοποίησε αφενός για ν’ αποφύγει να επιστρέψει τα τεράστια ποσά που εισέπραξε παρανόμως, όπως διαπίστωσε η «ΕΚΘΕΣΗ»  του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης,  από την ΕΡΓΟΣΕ και αφετέρου για ν’ αποφύγει τις συνέπειες της έκδοσης «εικονικών τιμολογίων» για την πληρωμή εργασιών που δεν είχε εκτελέσει.

   Με δελτίο τύπου στις 30 Ιουλίου 2013 καταγγείλαμε την «ξεπλυματική» διάταξη του κ. Στουρνάρα για τα «εικονικά τιμολόγια», ενώ με νέα Ερώτηση & Α.Κ.Ε. που καταθέσαμε σήμερα και απευθύνεται στον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς, καταγγείλαμε όλα όσα έγιναν και γίνονται για τη συγκάλυψη του παραπάνω τεράστιου σκανδάλου και τους Υπουργούς, που προώθησαν για ψήφιση στη Βουλή μια σειρά από «Κουτσονόμους», αφενός για ν’ αποφύγουν, μέσω της Διαιτησίας, οι «εθνικοί εργολάβοι» και καναλάρχες να επιστρέψουν τα κλεμμένα από την ΕΡΓΟΣΕ και αφετέρου για να μην υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους τόσο από πλευράς Δικαιοσύνης, όσο και από φορολογικής πλευράς, λόγω της έκδοσης «εικονικών τιμολογίων». 

   Μετά τα παραπάνω, και επειδή πιστεύουμε, ότι η Κυβέρνηση είναι πλήρως παραδομένη στις ορέξεις και τις επιθυμίες των «εθνικών εργολάβων»-καναλαρχών , καλούμε την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τους Οικονομικούς Εισαγγελείς και την Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, προς τους οποίους κοινοποιήσαμε την παραπάνω νέα Ερώτηση & Α.Κ.Ε, να επιληφθούν αμέσως της δύσοσμης αυτής υπόθεσης, που αποκαλύπτει το στενό εναγκαλισμό πολιτικής εξουσίας και διαπλεκομένων συμφερόντων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου