ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Το «1ο Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ» από 9 – 11 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη

ΣΑΒΒΑΤΟ 26-4-2014


Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στα παιδιά, γεμάτο από μουσικά-θεατρικά παραμύθια, κινηματογράφο, κουκλοθέατρο από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, ξεναγήσεις σε ιστορικά μνημεία και πλήθος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για το «1ο Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ» που σχεδιάζει η διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης για τις 9, 10 και 11 Μαΐου. 
Η συγκεκριμένη διοργάνωση θα λάβει ευρωπαϊκό χαρακτήρα λόγω της συμμετοχής καλλιτεχνών από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και του αφιερώματος στη ρωσική πόλη Αγία Πετρούπολη, που είναι αδελφοποιημένη με τη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, από τη ρωσική πλευρά θα προβληθεί το πρότζεκτ «Children of St.Petersburg», το οποίο θα περιλαμβάνει κοντσέρτο κλασικής μουσικής και ποικίλες παραστάσεις. 

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους της πόλης, ενώ η συμμετοχή και η είσοδος στο σύνολό τους θα είναι δωρεάν.

Στόχος του φεστιβάλ είναι να προσεγγίσει τα παιδιά ως μελλοντικούς πολίτες με δικαιώματα στα δρώμενα που γίνονται στην πόλη και να λειτουργήσει ως «καταλύτης» για την περαιτέρω ανάπτυξη των πολιτισμικών ανταλλαγών και συνεργασιών ανάμεσα σε καλλιτέχνες διαφορετικών χωρών.


ΠΗΓΗ. thessalonikipress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου