ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

ΓΣΕΕ - Δελτίο Τύπου - Νέα εργασιακά ήθη: "Πληρώνεις για να πληρωθείς"

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21-2-2014

Η ΓΣΕΕ απαιτεί την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας
και όλων των αρμοδίων αρχών σχετικά με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την τακτική και πρακτική των προσλήψεων της αεροπορικής εταιρίας RYAN AIR.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα της αναδόχου εταιρίας που έχει αναλάβει την πρόσληψη των εργαζομένων, όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις για να προσληφθούν και χωρίς αυτό να κατοχυρώνει την πρόσληψή τους αναγκάζονται να πληρώνουν δίδακτρα εκπαίδευσης που αγγίζουν το συνολικό ποσό των 4.000 ευρώ.
Οι καταγγελίες που έχουν φιλοξενηθεί και στον ξένο τύπο αναφέρουν ότι οι προσληφθέντες υπογράφουν σύμβαση με άλλη ανάδοχο εταιρία η οποία προβλέπει ότι ο μισθός τους δεν καταβάλλεται όταν οι πτήσεις καθυστερούν ή όταν παρουσιάζεται πρόβλημα στο αεροπλάνο.
Είναι ανήκουστο και πρωτοφανές ο εργοδότης που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η RYAN AIR εκμεταλλευόμενος την ανάγκη για εργασία να λειτουργεί ως Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης, όπως απαράδεκτο είναι εάν ισχύουν τα όσα καταγγέλλονται να καταστρατηγούνται βασικές και αδιαπραγμάτευτες αρχές του εργατικού δικαίου.
Η υπόθεση επιβάλλεται να διερευνηθεί άμεσα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ 



ΠΗΓΗ. gsee

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου