ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Κύπρος: Έκοψαν το ρεύμα – Κλείδωσαν τους βουλευτές

ΔΕΥΤΕΡΑ 24-2-2014

kipro

Οι εργαζόμενοι της Εταιρείας Ηλεκτρισμού έκοψαν το ρεύμα στην Βουλή και προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο, με την αστυνομία να τους απωθεί

Σε εμπόλεμη ζώνη μετατράπηκε σήμερα το Κυπριακό Κοινοβούλιο, γύρω από το οποίο εκτυλίχθηκαν σοβαρά επεισόδια.
Γύρω στις 10 το πρωί εργαζόμενοι της Εταιρείας Ηλεκτρισμού (ΑΗΚ) προκάλεσαν ζημιά στη γεννήτρια του κτηρίου, με αποτέλεσμα οι βουλευτές και οι εργαζόμενοι στο Κοινοβούλιο να εγκλωβιστούν εντός του κτηρίου, αφού οι ηλεκτρικές πόρτες κλείδωσαν αυτόματα. 
Η ηλεκτροδότηση επανήλθε μια ώρα αργότερα.
Εκατοντάδες διαδηλωτές έριξαν τα κάγκελα που είχε τοποθετήσει η αστυνομία για να εμποδίσει την προσέγγισή τους, φωνάζοντας «πουλημένοι» και αποδοκιμάζοντας τους βουλευτές.

kipros

Οι εργαζόμενοι επιτίθενται στην κυβέρνηση για το προωθούμενο νομοσχέδιο ιδιωτικοποιήσεων, μαζί με συναδέλφους τους από άλλες κρατικές και ημικρατικές επιχειρήσεις και φορείς.

kipros2

Η ένταση συνέβαλε στην απόφαση να αναβληθεί η συζήτηση του νομοσχεδίου, καθώς -μεταξύ άλλων, ο Γενικός Εισαγγελέας δεν μπόρεσε να φτάσει στο χώρο για να παραστεί στην αρμόδια επιτροπή, λόγω της επίθεσης που δέχθηκε το αυτοκίνητο που τον μετέφερε.

kipros7
kipros8
kirpos6

Λίγο πριν το μεσημέρι, ξεκίνησε εκ νέου η διαδικασία, καθώς οι εργασίες της επιτροπής μεταφέρθηκαν σε άλλο χώρο στο δεύτερο όροφο, αντί του ισογείου.
Μέσα στην αναταραχή μπόρεσαν να απομακρυνθούν και μικρά παιδιά που βρίσκονταν στην κυπριακή Βουλή για προγραμματισμένη επίσκεψη στο χώρο.

kipros5
kipros4
kipros6
Τα συνδικάτα των εργαζόμενων στην κυπριακή ενεργειακή αρχή έχουν ήδη εξαγγείλει νέες κινητοποιήσεις για αύριο Τρίτη. Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ενεργειακό έλλειμμα, έχει σχεδιαστεί πρόγραμμα εκ περιτροπής διακοπών στην ηλεκτροδότηση.




ΠΗΓΗ. 7imeres

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου