ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Μεγάλος Αδελφός στη μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων

ΔΕΥΤΕΡΑ 27-1-2014

«Μεγάλο Αδελφό» στη μισθοδοσία όλων των υπαλλήλων του Δημοσίου (υπουργεία, ΔΕΚΟ, ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, ΟΤΑ, φορείς, οργανισμούς) ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών με την εφαρμογή μιας νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

 Την παρακολούθηση με ηλεκτρονικό τρόπο της μισθολογικής εξέλιξης των εργαζομένων στον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα δρομολογεί η κυβέρνηση. Οι απολαβές τους θα καθορίζονται από το υπουργείο Οικονομικών.

Με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα θα παρακολουθείται η μισθοδοσία όλων των δημοσίων υπαλλήλων της κεντρικής κυβέρνησης καθώς και των φορέων.
Το σχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι στην τελική ευθεία για την υλοποίηση και σύντομα πρόκειται να εκδοθεί η προκήρυξη για την επιλογή του αναδόχου ο οποίος θα χτίσει τη σχετική ηλεκτρονική υποδομή.

Τα βασικά πλεονεκτήματα του νέου συστήματος θα είναι:
- η πλήρης, γρήγορη και εύκολη παρακολούθηση της μισθοδοσίας όλων των υπαλλήλων και όλων των φορέων του δημοσίου.
- η πληρωμή του συνόλου της μισθοδοσίας του δημοσίου από την ενιαία αρχή πληρωμών.
-ο υπολογισμός της μισθοδοσίας κάθε υπαλλήλου από το νέο ηλεκτρονικό σύστημα.
Ενα κεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα στη ΓΓΠΣ θα υπολογίζει ακριβώς τους βασικούς μισθούς, τα επιδόματα, τις έκτακτες αποδοχές, τις υπερωρίες όλων των υπαλλήλων όχι μόνο του στενού αλλά και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Ετσι πλέον το ύψος των αποδοχών δεν θα καθορίζεται από τις υπηρεσίες προσωπικού και τα λογιστήρια του κάθε φορέα αλλά κεντρικά από το υπουργείο Οικονομικών.


ΠΗΓΗ. newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου