ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

ΘΕΟΧΑΡΗΣ - Στο στόχαστρο της εφορίας τα εισοδήματα των αυτοαπασχολούμενων

ΤΡΙΤΗ 24-12-2013

Τα εισοδήματα των αυτοαπασχολούμενων μπαίνουν στο «στόχαστρο» της Εφορίας, όπως σημειώνει σε συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Ο κ. Θεοχάρης προαναγγέλλει την πλήρη ενεργοποίηση έμμεσων τεχνικών φορολογικού ελέγχου που προβλέπουν την εφαρμογή νέου τύπου «τεκμηρίων», μία μέθοδος που θα συμβάλει στον εντοπισμό μη δηλωθέντος εισοδήματος από την πλευρά των φορολογούμενων.

Αξιοποιώντας τις εν λόγω τεχνικές, οι ελεγκτές της Εφορίας θα προσδιορίζουν τα εισοδήματα των ατομικών επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών, λαμβάνοντας υπόψη τους τα έσοδα και τα έξοδα κάθε ελεγχόμενου, τα περιουσιακά του στοιχεία, τις τραπεζικές καταθέσεις, συμμετοχές σε επιχειρήσεις, δάνεια και άλλες συναλλαγές.
Σε περίπτωση που το εισόδημα που θα προσδιοριστεί από τον έλεγχο υπερβαίνει το δηλωθέν, ο φορολογούμενος θα καλείται να δικαιολογήσει τη διαφορά που θα έχει προκύψει.

Εάν δεν καταφέρει να αποδείξει τη νομιμότητα της προέλευσης των ποσών με τα οποία καλύφθηκε η διαφορά, τότε το «χάσμα» θα καταγράφεται ως αποκρυβέν εισόδημα, και θα υπόκειται σε φόρο εισοδήματος που θα υπολογίζεται με συντελεστή φόρου 33%.

ΠΗΓΗ. imerisia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου