ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων: "Κατάδυση" στην ιστορία, μέσα στην επόμενη τετραετία στον Πειραιά!

ΣΑΒΒΑΤΟ 19-10-2013

Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων:
 
Ένα νέο μουσειακό χώρο και μάλιστα με εντελώς διαφορετικό concept ετοιμάζεται να αποκτήσει η Αθήνα μέσα στα επόμενα 4 χρόνια. Αρχαιολογικοί θησαυροί από ναυάγια και βυθισμένες πόλεις θα αποκτήσουν ξανά πνοή στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας!
Το υπό οργάνωση Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων θα είναι ένα μουσείο μοναδικό για τα ελληνικά όσο και για τα διεθνή μουσειακά δεδομένα, δεδομένου ότι στην ελληνική επικράτεια δεν υπάρχει μέχρι στιγμής όμοιό του, τόσο ως προς τη θεματική όσο και ως προς το εύρος των συλλογών του, αλλά και γιατί μονογραφικά μουσεία ενάλιας αρχαιολογίας στο εξωτερικό είναι ακόμη ελάχιστα.


Το Μουσείο θα είναι πρωτίστως αρχαιολογικό, θα ληφθεί ωστόσο ιδιαίτερη μέριμνα (α) για την ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ αρχαιολογικών ευρημάτων και νέων τεχνολογιών, προκειμένου να διασφαλιστεί η ανάδειξη του αρχαιολογικού υλικού του Μουσείου, μεγάλο μέρος του οποίου θα εκτεθεί για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό, (β) για τη διασφάλιση του συμμετοχικού - βιωματικού χαρακτήρα του Μουσείου και (γ) για τον εκπαιδευτικό του ρόλο που θα αφορά στο σύνολο των επισκεπτών, ανεξαρτήτως ηλικίας.
Συνοψίζοντας, το νέο Μουσείο φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα μουσείο αιχμής, που θα αποβεί σταθερός αποδέκτης του ελεύθερου χρόνου των κατοίκων της πόλης του Πειραιά και της Αττικής αλλά και δημοφιλής ταξιδιωτικός προορισμός και στάση των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.


ΠΗΓΗ. athensmagazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου