ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Γεωργιάδης: Ο ασθενής μπορεί να επιλέγει τα φάρμακα που θέλει και αναλόγως θα επιβαρύνεται


ΔΕΥΤΕΡΑ 21-10-2013

Για τις αυξήσεις στις τιμές στα φάρμακα μίλησε ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος υποστήριξε πως ο ΕΟΠΥΥ θα δίνει φάρμακα στους ασφαλισμένους με τη μισή συμμετοχή εάν επιλέξουν τα φθηνότερα φάρμακα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως εάν «ο ασφαλισμένος επιλέξει να πάρει φθηνότερο φάρμακο από την τιμή αναφοράς τού χαρίζουμε και τη μισή συμμετοχή, από το 25% πηγαίνει στο 12,5%. 
Αν όμως κάποιος αποφασίζει να επιλέγει το ακριβότερο πρωτότυπο φάρμακο, γιατί ο ίδιος θεωρεί ότι είναι καλύτερο και όχι η επιστήμη, τότε αυτός, εφόσον κάνει μόνος του αυτή την επιλογή, θα πρέπει να επωμιστεί και το κόστος» σημειώνει ο υπουργός Υγείας και προσθέτει: «Αν κάποιος θέλει να κάνει σπατάλη, αυτό δεν μπορεί να επιβαρύνει το σύστημα, θα επιβαρύνει το πρόσωπο».

Στη συνέχεια, ο Αδωνις Γεωργιάδης απάντησε και στη κατηγορία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών περί ασθενών «δύο ταχυτήτων» σημειώνοντας: «Νομίζω ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με όλο τον σεβασμό, κάνει λάθος. Πρέπει σε αυτήν τη χώρα να φύγουμε λίγο από την εύκολη καταγγελία κάθε μέτρου και να μπαίνουμε στην ουσία. 
Τι λέει αυτή η απόφαση; Λέει ότι σεβόμαστε τα χρήματα των ασφαλισμένων μας που είναι συγκεκριμένα και σκοπεύουμε να τα αξιοποιήσουμε καλύτερα για να βάλουμε και στο σύστημα νέα φάρμακα, ώστε να δώσουμε στους ασφαλισμένους φάρμακα, που σήμερα δεν έχουν», το οποίο υποστήριξε πως θα γίνει μέσω της κάλυψης του 50% της διαφοράς στις τιμές.


ΠΗΓΗ. lykavitos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου