ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Οι αποκαλύψεις της εκπομπής του ALPHA «360 μοίρες» για τη Χρυσή Αυγή


ΚΥΡΙΑΚΗ 20-10-2013

Ο Έλληνας πολυεκατομμυριούχος του Λονδίνου και ο ρόλος του στο παρασκήνιο ως υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής και άλλων ακροδεξιών οργανώσεων στην Ευρώπη μπήκε στο μικροσκόπιο της εκπομπής του ALPHA «360 μοίρες» με την Σοφία Παπαϊωάννου.
 Ο Βρετανός ερευνητής Τζέρι Γκέιμπλ περιγράφει τον άνθρωπο αυτό ως άτομο ιδιαίτερα αγαπητό από υποστηρικτές νεοναζιστικών μορφωμάτων, καθώς τους ενίσχυε οικονομικά, αλλά και μέσα από εκδοτικές κινήσεις σε διάφορες χώρες.

Οι πρώτες δικαιολογίες για την ξαφνική εισροή πόρων στην Χρυσή Αυγή έχουν μείνει χαραγμένες στην μνήμη του δημοσιογράφου της Εφημερίδας των Συντακτών Δημήτρη Ψαρρά, ότι δήθεν ένας «συναγωνιστής» του Νίκου Μιχαλολιάκου κέρδισε στο λαχείο ένα σημαντικό ποσό. Ο Δημήτρης Ψαρράς και ο Τζέρι Γκέιμπλ υποστηρίζουν, ότι εκείνη την περίοδο πίσω από την χρηματοδότηση βρισκόταν επιχειρηματίες. Από την πρώτη κιόλας στιγμή των τελευταίων εξελίξεων με την Χρυσή Αυγή, η Ιταλική ακροδεξιά οργάνωση Forza Nuova και ο επικεφαλής της Ρομπέρτο Φιόρε έστειλαν επιστολή συμπαράστασης στους συλληφθέντες βουλευτές.

Η σχέση των οργανώσεων του Φιόρε και του Μιχαλολιάκου όπως αποκαλύφθηκε στην εκπομπή, ξεκίνησε δεκαετίες πριν, από βομβιστικές επιθέσεις τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης έως σημερινές δράσεις κατά μεταναστών σε Ελλάδα και Ιταλία. 
Οι ακροδεξιές οργανώσεις όπως λένε οι ερευνητές, προχωρούσαν και σε μυστικές συναντήσεις για αναζήτηση πόρων. 
Σε μια τέτοια συγκέντρωση είχε πάρει μέρος τόσο η Forza Nuova, όσο και η Χρυσή Αυγή. 
Ο Βρετανός ερευνητής Τζέρι Γκέιμπλ έχει πειστεί, όπως λέει, ότι και ο εκατομμυριούχος Ρομπέρτο Φιόρε υποστηρίζει οικονομικά τον Μιχαλολιάκο. 
Η Χρυσή Αυγή εξάλλου, σύμφωνα με τον Βρετανό ερευνητή, διατηρούσε στενές σχέσεις τόσο με Ισπανούς, όσο και Βρετανούς νεοναζί.




Alpha TV - Οι αποκαλύψεις της εκπομπής του ALPHA «360 μοίρες» για τη Χρυσή Αυγή



ΠΗΓΗ. alphatv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου