ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα πιλοτικά εντός του 2014 σε δυο περιοχές της χώρας


ΤΕΤΑΡΤΗ 23-10-2013

Την εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, πιλοτικά σε δύο περιοχές της χώρας, ανακοίνωσαν σήμερα σε ημερίδα στη Βουλή, οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας.

 Στη χορήγηση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, πιλοτικά σε δύο περιοχές της χώρας – που πλήττονται από συνθήκες ακραίας φτώχειας - προχωράει η κυβέρνηση από τις αρχές του 2014.

Όπως γνωστοποίησαν οι Υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας στην ημερίδα που διοργανώνουν οι κοινοβουλευτικές επιτροπές Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων και η γενική γραμματείας διαφάνειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το πιλοτικό πρόγραμμα για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ξεκινάει από αρχές 2014 σε δύο περιοχές χώρας, με κονδύλια 20 εκατ. Ευρώ που θα προέρχονται από το πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού». Μάλιστα όπως εξήγησε ο κ. Βρούτσης «στόχος είναι το 2015, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα να το διευρύνουμε σε όλη την Ελλάδα ως κοινωνική παρέμβαση πλήρους εφαρμογής» και πρόσθεσε ότι έως το τέλος του έτους θα οριστούν το ύψος και η σχετική διαδικασία χορήγησής του.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας παραδέχτηκε ότι υπήρξε σημαντική καθυστέρηση της πολιτείας στη χορήγησε του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και η άμεση εφαρμογή του είναι αδήριτη αναγκαιότητα με αναπτυξιακή διάσταση.

Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε πάντως ότι μια βασική διαφορά του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος είναι ότι χρηματοδοτείται από το πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού καθώς -όπως είπε- η κοινωνική πολιτική με δανεικά που στέλνει το λογαριασμό στις επόμενες γενιές, δεν είναι ούτε δίκαιη ούτε αναδιανεμητική.

«Η χώρα είχε πολλές στρεβλώσεις και αυτές έφεραν τη χώρα κοντά στην κατάρρευση, αλλά χάρη στις θυσίες πολιτών αυτό απετράπη. Η εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος είναι κάτι μικρό αλλά σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή» κατέληξε ο Υπουργός.


ΠΗΓΗ. sarc


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου