ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΤΥΠΟΥ - Κόντρα σε εργοδοσία και ΜΑΤ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27-9-2013

Μπροστά στην πύλη των πρακτορείων οι απεργοί περιφρουρούν τον αγώνα τους
Κόντρα στην επιθετικότητα της εργοδοσίας, που δε δίστασε ακόμη και να χτυπήσει με τα ΜΑΤ για να σπάσει την απεργία, οι εργαζόμενοι στα Πρακτορεία Τύπου έδωσαν μια σκληρή και πετυχημένη απεργιακή μάχη κατά τη χτεσινή 24ωρη απεργία τους. Παλεύουν ενάντια στις παράνομες περικοπές των αποδοχών τους και διεκδικούν άμεσα την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.Από το βράδυ της Τετάρτης οι εργαζόμενοι βρέθηκαν μαζικά στις απεργιακές φρουρές, μπροστά απ' τα γραφεία των πρακτορείων, δίνοντας τη μάχη της περιφρούρησης. Η απεργία είχε απόλυτη συμμετοχή και στα δύο πρακτορεία (ΑΡΓΟΣ και ΕΥΡΩΠΗ): «Είμαστε νικητές, υποχρεώσαμε όλο το μηχανισμό να εκδώσει εφημερίδες με ύλη "ψυγείου"», υπογραμμίζει με σχετική ανακοίνωσή της η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών. Και με δική της ανακοίνωση η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου τονίζει: «Αυτή την ενότητα, τη συμμετοχή και την αλληλεγγύη, δεν πρόκειται να τη σπάσει η εργοδοσία ακόμα και αν μεταφέρουν όλους τους κατασταλτικούς μηχανισμούς».
Απέναντι στην ταξική ενότητα των εργαζομένων η εργοδοσία απάντησε φέρνοντας τα ΜΑΤ στο χώρο της απεργίας. Παράλληλα, έστησε απεργοσπαστικό μηχανισμό με δύο φορτηγά και οδηγούς εκτός πρακτορείων, ενώ τα ΜΑΤ ακόμα και όταν είχαν όλα τελειώσει χτύπησαν τον πρόεδρο του σωματείου των πρακτορείων Π. Κατάρα. «Είναι πανικόβλητοι γιατί βλέπουν πως οι εργαζόμενοι έχουν πετύχει την ενότητά τους, τη συσπείρωσή τους σε ταξική κατεύθυνση και δεν τρομοκρατούνται», επισημαίνει η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων.
Τη σκληρή μάχη που έδωσαν οι απεργοί χαιρετίζουν με ανακοινώσεις και η Ομοσπονδία Φαρμάκου και το Σωματείο της SOFTEX, ενώ παράλληλα καταγγέλλουν την επιθετικότητα της εργοδοσίας και το χτύπημα των ΜΑΤ.


ΠΗΓΗ. rizospastis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου