ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΣΕ - Αλεξανδρούπολη: Σε ένα χρόνο η σύνδεση του λιμανιού με το σιδηροδρομικό δίκτυο


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20-9-2013

 Ενισχύεται η ανάπτυξη των συνδυασμένων μεταφορών πλοίου-σιδηροδρόμου, επιφέροντας πολλαπλά αναπτυξιακά οφέλη.


Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Σιδηροδρομική Σύνδεση Νέου Προβλήτα Εμπορευματοκιβωτίων Λιμένα Αλεξανδρούπολης», σύμφωνα με την οποία σε έναν χρόνο περίπου θα έχει ολοκληρωθεί η σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού της πόλης με το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΡΓΟΣΕ το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 3.106.325,21 ευρώ, θα έχει ως αντικείμενο την εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών για την κατασκευή της υποδομής και επιδομής της σιδηροδρομικής γραμμής του τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων και τη σύνδεσή της με το σύμπλεγμα των γραμμών του σιδηροδρομικού σταθμού Αλεξανδρούπολης.

Έντονο ενδιαφέρον για το έργο έχουν εκφράσει ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ) καθώς και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δεδομένου ότι με την κατασκευή του ενισχύεται η ανάπτυξη των συνδυασμένων μεταφορών πλοίου-σιδηροδρόμου, επιφέροντας πολλαπλά αναπτυξιακά οφέλη, τόσο για την τοπική οικονομία, όσο και για την εθνική.

Σημαντικό είναι επίσης πως το έργο θα συνδέσει το σιδηροδρομικό δίκτυο με τη Βουλγαρία (Βάρνα), παρακάμπτοντας τη θαλάσσια μεταφορά, μέσω Βοσπόρου, μειώνοντας έτσι τον χρόνο αλλά και το κόστος.

Η απευθείας σύνδεση με τη Βάρνα θα λειτουργήσει σαν εναλλακτικό πέρασμα των προϊόντων από το Βόσπορο και θα μειώσει το χρόνο διαδρομής, από 2,5 ημέρες που χρειάζεται σήμερα σε περίπου 6 ώρες. 

Με το έργο αναβαθμίζεται το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και ισχυροποιείται η θέση της χώρας ως είσοδος των εμπορευματικών μεταφορών προς την Ευρώπη.

Η σύμβαση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ» 2007-2013.


ΠΗΓΗ. cebil

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου