ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Απελευθερώνονται οι ομαδικές απολύσεις!


ΣΑΒΒΑΤΟ 28-9-2013

Έως το τέλος του χρόνου, ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, θα φέρει στη Βουλή νέο θεσμικό πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις ώστε να αρθεί κάθε «τυπικό» εμπόδιο που θέτει ο νόμος, όπως είναι η υπογραφή του εκάστοτε υπουργού Εργασίας για την έγκριση των απομακρύνσεων πέραν του επιτρεπόμενου ορίου.

Όπως επεσήμαναν οι αξιωματούχοι της Τρόικας το νέο πλαίσιο θα «διευκολύνει» τις ομαδικές απολύσεις όπως συνέβη αυτές τις ημέρες στα Τσιμέντα Χαλκίδας – καθώς και τις συγχωνεύσεις επιχειρήσεων και τραπεζών.

Οι δανειστές είχαν ζητήσει έως το Δεκέμβριο του 2013 να «εκσυγχρονίσουμε» το πλαίσιο των απολύσεων με βάση τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές καθώς όπως επεσήμαναν σε καμία ευρωπαική χώρα – εκτός από την Ολλανδία – δεν προβλέπεται έγκριση του Υπουργού για τις ομαδικές απολύσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν επέμειναν στην αύξηση του ορίου των απολύσεων το οποίο παραμένει στο 5% μηνιαίως για τις μεγάλες επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 250 εργαζόμενους.

Ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης σε δήλωσή του υποστήριξε ότι «η αλλαγή του πλαισίου δεν θα γίνει αυθαίρετα και πρόχειρα, αλλά με προσεκτικά και υπεύθυνα βήματα.


ΠΗΓΗ. topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου