ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

«Ο ναζισμός σκοτώνει» - Αντιφασιστικές διαδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη


ΠΕΜΠΤΗ 19-9-2013


Κύματα αντιδράσεων σε μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έχει σηκώσει η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το χέρι χρυσαυγίτη. Διαδηλώσεις και  διαμαρτυρίες στήνονται το απόγευμα της Πέμπτης σε Βρυξέλλες, Παρίσι, Άμστερνταμ και Λονδίνο κατά της ανόδου της ακροδεξιάς στην Ελλάδα.

Στις Βρυξέλλες η Επιτροπή Αγώνα Ελλήνων Μεταναστών Βρυξελλών απευθύνει πρόσκληση για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 5 το απόγευμα μπροστά από το χρηματιστήριο. «Σε όλη την Ευρώπη πρέπει να καταδικάσουμε αυτές τις θανατηφόρες επιθέσεις της ομάδας φασιστών νεοναζί της Χρυσής Αυγής» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους τονίζοντας «Ποτέ ξανά φασισμός».  

Στην πλατεία St Michel στο Παρίσι φοιτητές, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΣΥΡΙΖΑ και γαλλικές αντικαπιταλιστικές και αριστερές οργανώσεις απευθύνουν κάλεσμα για συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα.

Στο Άμστερνταμ στην στην Dam Square στις 6.30 το απόγευμα θα υπάρξει κινητοποίηση με κάλεσμα που έγινε μέσω facebook από την ομάδα Reinform. Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση «Εκφράστε την αλληλεγγύη σας στα θύματα της Χρυσής Αυγής και διαδώστε τα νέα για τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου χθες βράδυ στην Αθήνα, Ελλάδα».  

Για το Σάββατο στη 1 το μεσημέρι στο Λονδίνο προγραμματίζεται συγκέντρωση μπροστά στην ελληνική πρεσβεία.

Χθες Τετάρτη διοργανώθηκε διαδήλωση για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στη Βαρκελώνη. Περισσότεροι από 200 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Plaza Catalunya, διαδηλώνοντας δυναμικά με κυρίαρχο σύνθημα «Ο ναζισμός σκοτώνει».

Αίσθηση προκάλεσε η ανακοίνωση μερίδας οπαδών της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομάδας Ράγιο Βαγιεκάνο που ανάρτησαν στο Twitter μια φωτογραφία του ράπερ, η οποία γράφει: «Τα λέμε σύντροφε. Δεν θα περάσουν».


 
Τη φωτογραφία συνοδεύει το εξής μήνυμα: «Καθώς οι φασίστες επιδιώκουν να σκορπίσουν το φόβο, εμείς ανακαλούμε στη μνήμη μας όλους τους συντρόφους μας που χάθηκαν. Κάθε μέρα και πιο σίγουροι ότι αυτό που πράττουμε είναι αναγκαίο και σωστό. Γι’ αυτό και δεν έχουμε κανένα φόβο, γι’ αυτό και δεν θα μας κάνουν να λυγίσουμε. Παύλο Φύσσα αναπαύσου εν ειρήνη. Αυτούς που ξεχνάμε, είναι αυτοί που δε θέλουμε».

ΠΗΓΗ.  topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου