ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΣΕ - Κραυγή απελπισίας από μεταταγμένο σιδηροδρομικό: «Δεν αντέχω άλλο. Κάντε κάτι»


ΠΕΜΠΤΗ 26-9-2013


  • Το Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω κωφεύει στις εκκλήσεις του
  • Απαιτείται να παρέμβουν τα Υπουργεία Υγείας και Κοινωνικών ασφαλίσεων 


Κραυγή απελπισίας, εκφράζει μέσα από τα «Σιδηροδρομικά Νέα» μεταταγμένος σιδηροδρομικός, ο οποίος ελπίζει με την δημοσιοποίηση του προβλήματος του, να ευαισθητοποιήσει τους αρμοδίους ώστε να δώσουν ένα τέλος στον «Γολγοθά» που περνά εδώ και τρία χρόνια. Ερχόμενος αντιμέτωπος με το ανάλγητο κράτος, δεν μπορεί να βρει το δίκαιο του. «Δεν αντέχω άλλο, βρίσκομαι σε κατάσταση απελπισίας. Κάντε κάτι».
«Αναγκάζομαι να καταφύγω στην δημοσιοποίηση του προβλήματος μου, διότι δεν βρίσκω άλλο τρόπο επίλυσης του» μας είπε με φωνή γεμάτη απελπισία και απογοήτευση. « Ζω άθλια. Πούλησα πολύτιμα προσωπικά μου αντικείμενα για να επιβιώσω. Ψωμί παίρνω βερεσέ και ζω με δανικά» μας τόνισε. Η διήγηση του είναι συγκλονιστική αλλά ταυτόχρονα και αποκαλυπτική για την λειτουργία του Κράτους.
 Διαβάστε το ιστορικό και θα αντιληφθείτε τι σημαίνει Ελληνική πολιτεία! Τι σημαίνει γραφειοκρατία!

Το ιστορικό 

Ο μεταταγμένος σιδηροδρομικός Η. Γ.(τα πλήρη στοιχεία του είναι στην διάθεση μας), τοποθετήθηκε στον Ο.Σ.Ε το 1997 με τον Νόμο 1648/86 ως ατόμου με ειδικά προβλήματα. Στην πορεία του εργασιακού του βίου, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα να ζητήσει την αλλαγή της ειδικότητας του, η οποία έγινε αποδεκτή μετά από έλεγχο της υγειονομικής υπηρεσίας της Περιφέρειας όπου άνηκε. 
Επίσης έγινε αποδεκτό το αίτημα του από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή του Ο.Σ.Ε, που παρόλα αυτά ποτέ δεν υλοποίησε την απόφαση του. Το 2011 μετατάσσεται, όπως και πολλοί σιδηροδρομικοί, στο νοσοκομείο Βέροιας. Πριν την μετάταξή του, περνά από υγειονομική επιτροπή του Ο.Σ.Ε, που αποφαίνεται ότι είναι ικανός για εργασία.
 Τον Οκτώβριο του 2011 και ενώ εργάζεται στο νοσοκομείο Βέροιας, παθαίνει δυσκαμψία στο αριστερό του γόνατο και πραγματοποιεί επέμβαση καθαρισμού με προοπτική να γίνει επέμβαση αρθροπλαστικής. Από το Μάρτιο του 2012 μέχρι τον Μάρτιο του 2013, κατόπιν αποφάσεων Υγειονομικών Επιτρόπων, βρίσκεται σε αναρρωτικές άδειες. Εκ των υστέρων ενημερώθηκε, ότι κακώς πληρώθηκε από το εργοδότη του όλο αυτό το διάστημα της ανάρρωσης του και ότι έπρεπε να πληρωθεί από τον ασφαλιστικό του φορέα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η μισθοδοσία του εντελώς, χωρίς να ληφθεί υπ όψιν το πώς θα επιβιώσει ο άνθρωπος αυτός.

Του ζητούν επιστροφή χρημάτων!!!
Χάνεται το αρχείο!!!

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, του ζητούν να επιστραφούν τα χρήματα που έλαβε και που φτάνουν το ποσό των 1.011,89 ευρώ. Ο «Γολγοθάς» του μεταταγμένου σιδηροδρομικού, δεν έχει τελειωμό. Απευθύνεται στον ασφαλιστικό του φορέα, το Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω  όχι μια αλλά τρεις φορές για να δει πότε θα πληρωθεί αλλά εισέπραξε και πάλι υποσχέσεις. Με παρέμβαση συνδικαλιστών αποκαλύπτεται το απίστευτο γεγονός, ότι κατά την μετακόμιση του αρχείου από το ΤΑΠΟΤΕ στο Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω, αυτό χάθηκε!!!

Από επιτροπή σε επιτροπή και από ένσταση σε ένσταση

Το 2012 καταθέτει αίτηση, για να περάσει από την υγειονομική επιτροπή ΚΕΠΑ για την χορήγηση αναπηρικής σύνταξης. Περνά την επιτροπή και τον Δεκέμβριο του 2012 ανακοινώνεται η απόφαση, με την οποία τον χαρακτηρίζει ανίκανο για εργασία στον κλάδο του για δυο χρόνια. Ο ασφαλιστικός του φορέας Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω, κάνει ένσταση κατά της απόφασης. Περνά ξανά από υγειονομική επιτροπή τον Απρίλιο του 2013 και πάλι η επιτροπή τον καθιστά ανίκανο για τον κλάδο του με ποσοστό αναπηρίας 56% για τα έτη 2012 -2014. Και πάλι ο ασφαλιστικός του φορέας κάνει ένσταση και ακυρώνει ένα από τα δυο χρόνια. Κατέθεσε νέα αίτηση τον περασμένο Αύγουστο με όλα τα δικαιολογητικά που του ζητήθηκαν. 

Τα ποσοστά αναπηρίας

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της υγειονομικής Επιτροπής ΚΕΠΑ, τα ποσοστά αναπηρίας του έχουν ως εξής:
Α-Σπονδυλοδεσία (3-5 σπονδύλων) με πόστο 30%
Β-Δυσκαμψία αριστερού γονάτου 20%
Γ- Διαταραχή άγχους και κατάθλιψης 20%
Κάτω από αυτές συνθήκες η κατάσταση της υγείας του καθημερινά επιδεινώνεται και τα όρια αντοχής του εξαντλούνται . Για τις μετακινήσεις του στην Αθήνα υποχρεώθηκε να πουλήσει πολύτιμο προσωπικό του αντικείμενο που υποδηλώνει και την άθλια οικονομική κατάσταση που βιώνει.

Να παρέμβουν τα Υπουργεία

Με όσα παραπάνω εξιστορήθηκαν κρίνεται αναγκαία η άμεση παρέμβαση των Υπουργείων Υγείας, Εργασίας και Κοινωνικών ασφαλίσεων. Πρέπει να δοθεί άμεσα τέλος στο μαρτύριο που βιώνει ο συμπολίτης μας, πριν να είναι αργά!!! Περιμένουμε τις ενέργειες των εμπλεκόμενων φορέων.


ΠΗΓΗ. sidirodromikanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου