ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΣΕ - Εξώδικο Σωματείου Εργαζομένων Προαστιακού προς ΤΑΥΤΕΚΩ


ΠΕΜΠΤΗ 19-9-2013

              Εξώδικο Σωματείου Εργαζομένων Προαστιακού προς ΤΑΥΤΕΚΩ

Το Σωματείο Εργαζομένων Προαστιακού Σιδηροδρόμου, προχώρησε σε εξώδικο προς το ΤΑΥΤΕΚΩ ζητώντας να πληροφορηθεί την διαδικασία ένταξης των μελών του στον κλάδο Πρόνοιας του Ταμείου . Πολλά ερωτηματικά έχουν δημιουργηθεί γύρω απο αυτό το θέμα που αφορά και τους νέους μηχανοδηγούς - μέλη της ΠΕΠΕ . Ολόκληρο το εξώδικο>      
  Την 23η Ιουλίου 2013, τα μέλη μας και εκ των μελών του Δ.Σ του σωματείου μας 
Ζαβογιάννης Βασίλειος του Σωκράτη, Κολοκοτρώνης Παναγιώτης του Γεωργίου, Λιανός Θεόδωρος του Αθανασίου, Δρίτσας Νικόλαος του Γεωργίου, Ρίζος Αριστείδης του Αλεξίου και Πατσιά Παρασκευή του Λεωνίδα επέδωσαν ( αρ. 5447 Δ/23-7-2013 έκθεση επίδοσης του διορισμένου στο Πρωτοδικείο Αθηνών δικαστικού επιμελητή Αναστασίου Παν. Στεφάνου) στο ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ  (Τ.Α.Υ.Τ..Ε.Κ.Ω), ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΣΕ, που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Μενάνδρου αρ.: 64, όπως νόμιμα εκπροσωπείται, την από 22/7/2013 εξώδικό τους, της οποίας το περιεχόμενο είχε ως εξής : 
         « Είμαστε υπάλληλοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ. Από τον μηνιαίο μισθό καθ’ ενός από εμάς, παρακρατείται από την εργοδότρια εταιρεία και αποδίδεται υπέρ του Τομέα Προνοίας Προσωπικού ΟΣΕ του Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω η ισχύουσα εισφορά.
         Με την παρούσα μας  θέλουμε να μας ενημερώσετε για τα κάτωθι θέματα – ζητήματα :
         ► Ποιος είναι ο αριθμός μητρώου καθ’ ενός από εμάς, στο Ταμείο σας, με τον οποίο προφανώς θα συνδέονται οι ως άνω μηνιαίες κρατήσεις από το μισθό καθενός από εμάς ;
         ► Από πού προκύπτει το υποχρεωτικό της «ασφάλισής» μας στο Ταμείο σας ;
         ► Μπορεί και υπό ποιες προϋποθέσεις οποιοσδήποτε από εμάς να πάψει να ασφαλίζεται ως άνω σ’ εσάς ώστε αντίστοιχα να πάψει να παρακρατείται από το μισθό του η άνω εισφορά υπέρ του Ταμείου σας ;    
        ► Όποιος αποφασίσει να «αποχωρήσει» από το Ταμείο σας, μπορεί να ζητήσει και να λάβει άμεσα τις συνολικά μέχρι τη στιγμή της αποχώρησής του κρατηθείσες υπέρ του Ταμείου σας εισφορές του ;  Οι εν λόγω εισφορές αποδίδονται με τόκο και ποιόν ;».
         Επί της άνω εξωδίκου μας μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση .
         Ως εκ τούτου, Σας καλούμε και θέλουμε να μας ενημερώσετε για τη διαδικασία παρακράτησης των εισφορών υπέρ ΤΑΥΤΕΚΩ ως άνω, από το μισθό των άνω υπαλλήλων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και μελών του σωματείου μας, δηλαδή πως (με ποιους κωδικούς ; ή άλλο τρόπο ; ) αποδίδεται η παρακράτηση που γίνεται από το μισθό ενός εκάστου των ανωτέρω στο ΤΑΥΤΕΚΩ, επίσης σύμφωνα με ποιες διατάξεις υποχρεούστε να παρακρατάτε από το μισθό των άνω μελών μας και να αποδίδετε τη σχετική εισφορά κάθε μήνα στο ΤΑΥΤΕΚΩ.  Τέλος θα θέλαμε να μας χορηγήσετε έγγραφες αναλυτικές καταστάσεις για τις ανά μήνα κρατήσεις από το μισθό καθ’ ενός των κάτωθι υπαλλήλων και μελών μας Ζαβογιάννη Βασιλείου του Σωκράτη, Κολοκοτρώνη Παναγιώτη του Γεωργίου, Λιανού Θεόδωρου του Αθανασίου, Δρίτσα Νικολάου του Γεωργίου, Ρίζου Αριστείδη του Αλεξίου και Πατσιά Παρασκευής  του Λεωνίδα , υπέρ ΤΑΥΤΕΚΩ ως άνω,  από του έτους 2007 έως σήμερα. 
         Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής, με τη ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μας, εντέλλεται να επιδώσει νομίμως την παρούσα, προς την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ – ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΤΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου 1-3 και εκπροσωπείται νόμιμα προς γνώση της και για τις νόμιμες συνέπειες.
         Γίνεται μνεία ότι επικολλήθηκε ένσημο ΤΠΔΑ εκ ευρώ 1,15.
                                    
                                   Αθήνα, 18 Σεπτεμβρίου 2013

                                     Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος


ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΗ
                                      ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

         Του σωματείου με την επωνυμία «Σύλλογος Εργαζομένων Προαστιακού Σιδηροδρόμου», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου 1-3 και εκπροσωπείται νόμιμα.

                                         ΠΡΟΣ
         Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ – ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΤΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου 1-3 και εκπροσωπείται νόμιμα.


ΠΗΓΗ. mixanodigoiose

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου