ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Στα Καλάβρυτα, θα διανυκτερεύσει η Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Σότσι 2014»


ΠΕΜΠΤΗ 26-9-2013

Στα Καλάβρυτα, θα διανυκτερεύσει η Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Σότσι 2014» (“SOCHI 2014”), αμέσως, μετά, την αφή της στην Αρχαία Ολυμπία, το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής, 29 Σεπτεμβρίου.

Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία, με τη Φλόγα και τη συνοδεία της, από εκπροσώπους και στελέχη της Ελληνικής, της Διεθνούς και της Ρώσικης Ολυμπιακής Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του «Σότσι 2014», θα περάσει, την Κυριακή 29 Σεπτέμβρη και ώρα 7:50 μ.μ. από την όμορφη Κλειτορία του Δήμου μας, όπου διεξάγεται και το φημισμένο παραδοσιακό εμποροπανηγύρι και θα φθάσει στο Τόπο Εκτέλεσης και στο Μνημείο Ολοκαυτώματος των Καλαβρυτινών, στις 8:55 μ.μ.

Την Ιερή Φλόγα, κατά τη διαδρομή της από την Κλειτορία, και κατά την είσοδό της στα Καλάβρυτα, θα κρατήσουν δυο (2) λαμπαδηδρόμοι, από την Κλειτορία και τέσσερις (4) από τα Καλάβρυτα.

Ως λαμπαδηδρόμοι, επιλέχθηκαν, από το Δήμο Καλαβρύτων οι αριστούχοι – σημαιοφόροι μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξης των Γυμνασίων και των Λυκείων Κλειτορίας και Καλαβρύτων, που είναι: η Αναστασία Σβίγγου του Μιχαήλ (Γ’ Λυκείου Κλειτορίας), η Ευφροσύνη Αναγνωστοπούλου του Θεοδώρου (Γ’ Γυμνασίου Κλειτορίας), ο Δημήτρης Αθανασόπουλος του Παναγιώτη (Γ’ Λυκείου Καλαβρύτων) και η Παναγιώτα Μπαρκλέσια του Παναγιώτη (Γ’ Γυμνασίου Καλαβρύτων), καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, κ. Ευθύμιος Βαζαίος και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καλαβρύτων, κ. Παύλος Σατολιάς.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα εισέλθει στα Καλάβρυτα από τον Τόπο Θυσίας, στο κοιμητήριο, μέσω των οδών 13ης Δεκεμβρίου, δεξιά Αγίου Αλεξίου, έναντι ΟΣΕ, αριστερά στον πεζόδρομο, Συγγρού, 25ης Μαρτίου, κεντρική πλατεία, μπροστά στο ναό.
Στις παραπάνω οδούς, απ’ όπου θα περάσει η Ολυμπιακή Φλόγα, θα υπάρχουν, από την Τροχαία, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και απαγορεύσεις της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων.
Την αφή του βωμού, που θα τοποθετηθεί στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων, έξω από τον Ιερό Ναό, θα πραγματοποιήσει, στις 9:01 μ.μ., ο λαμπαδηδρόμος, αριστούχος μαθητής της Γ’ Λυκείου Καλαβρύτων και 2ος πρωταθλητής του πανελλαδικού πρωταθλήματος του ταεκβοντο (taekwondo) νέων ανδρών, Δημήτρης Αθανασόπουλος.

Θα ακολουθήσει, στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων, κάτω από το βωμό με την Ολυμπιακή Φλόγα και τα εθνικά σύμβολα, τις σημαίες, των Ολυμπιακών Αγώνων, της Ρωσίας και της Ελλάδας, η πραγματοποίηση τελετής αφής, που περιλαμβάνει:
Άφιξη Ολυμπιακής Φλόγας – Αφή βωμού από λαμπαδηδρόμο.
Άφιξη αντιπροσωπείας επισήμων της Ε.Ο.Ε. και της Οργανωτικής Επιτροπής των Χ.Ο.Α. «SOCHI 2014».
Ανάκρουση, με απόλυτη σειρά, των: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΥΜΝΟΥ – ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ ΡΩΣΙΑΣ – ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ.
Χαιρετισμός Δημάρχου, κ. Γιώργου Λαζουρά.
Χαιρετισμός εκπροσώπου Οργανωτικής Επιτροπής «SOCHI 2014» και εκπροσώπου της Ρώσικης Πρεσβείας.
Χαιρετισμός εκπροσώπου Ε.Ο.Ε.
Ανταλλαγή δώρων.
Πολιτιστικό πρόγραμμα από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Καλαβρύτων.

Με αφορμή τη σημαντικό αυτό γεγονός της διαδρομής της Ολυμπιακής Φλόγας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Σότσι 2014» από την Κλειτορία και τη διανυκτέρευσή της στα Καλάβρυτα, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, κ. Γιώργος Λαζουράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με χαρά, ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε και να φιλοξενήσουμε, για μια νύχτα, την Ιερή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Σότσι 2014», στα μαρτυρικά Καλάβρυτα.
Στα Καλάβρυτα, που αποτελούν, κατ’ εξοχήν, χειμερινό και ορεινό Δήμο και προορισμό, με κορωνίδα, το μοναδικό Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων.
Έχοντας, στη πόλη μας και στο Δήμο μας, το σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων, εμπνεόμαστε από τα μηνύματα και τις αξίες που αυτή εκπέμπει, συγκινούμαστε από το συμβολισμό της και ελπίζουμε και αγωνιζόμαστε το φως της, φως του πνεύματος, της ζωής και της νίκης, να φέρει την ειρήνη στους δοκιμαζόμενους λαούς και την επιτυχία και τη διάκριση στους αθλητές, που θα συμμετάσχουν στους αγώνες.
Η διανυκτέρευση και διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας από τα Καλάβρυτα, που έζησαν, πριν από 70 χρόνια, τη φρίκη και τη τραγωδία του πολέμου και της ναζιστικής γερμανικής θηριωδίας, μας δίνει την ευκαιρία να διατρανώσουμε και να βροντοφωνάξουμε: ποτέ πια πόλεμος, ΕΙΡΗΝΗ, φιλία και συναδέλφωση των λαών, καταδίκη του ναζισμού και του κάθε μορφής ολοκληρωτισμού, διαρκής αγώνας για την πρόοδο, τη νίκη, την ανάπτυξη, το άριστο.
Καλώ όλους τους Καλαβρυτινούς και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες μας, να παραβρεθείτε στην τελετή διαδρομής, υποδοχής και αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, στην Κλειτορία και Καλάβρυτα, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου».


ΠΗΓΗ.kalavrytanews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου