ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Την παραίτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιου Σταυρίδη, ζήτησε το μεσημέρι της Κυριακής ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.


ΚΥΡΙΑΚΗ 18-8-2013

Την παραίτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιου Σταυρίδη, ζήτησε το μεσημέρι της Κυριακής ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
Σταυρίδης τέλος από το ΤΑΙΠΕΔ με απόφαση Στουρνάρα Η απόφαση του υπουργού Οικονομικών έρχεται μετά τη δημοσιοποίηση κοινής πτήσης που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΑΕΔ με τον κ. Δημ. Μελισσανίδη (στο αεροσκάφος του τελευταίου) με προορισμό την Κεφαλλονιά, λίγες ώρες μετά την υπογραφή της πώλησης του ΟΠΑΠ.
Σε δηλώσεις του πριν από την ανακοίνωση Στουρνάρα, ο κ. Στ. Σταυρίδης αναφέρθηκε στο κοινό ταξίδι λέγοντας τα εξής:
«Είχα έρθει για μία ημέρα στην Αθήνα προκειμένου να υπογράψω την πώληση και θα έφευγα την επομένη τα ξημερώματα με μια πτήση που είχε στις 05:20, δηλαδή θα ξυπνούσα στις 4 τα χαράματα. Ο κ. Μελισσανίδης όμως, ο οποίος πήγαινε στη Γαλλία, μου πρότεινε να με πάρει μαζί του για να με διευκολύνει. Είχε την καλοσύνη να με αφήσει στην Κεφαλονιά, όπου και έκανε ανεφοδιασμό και έτσι δεν ταλαιπωρήθηκα και γλίτωσα και μια ημέρα».
Στην ολιγόλογη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται: «O υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, ζήτησε σήμερα την παραίτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέλιου Σταυρίδη».

Παπαδημούλης: Να εξεταστεί από μηδενική βάση η πώληση του ΟΠΑΠ
Tο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων δεν θα επηρεαστεί από την παραίτηση Σταυρίδη», δήλωσε στο Reuters, ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Εμίρης, ενώ στην πρώτη του αντίδραση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δ. Παπαδημούλης ανήρτησε στο twitter: «Δεν αρκεί να φύγει αμέσως ο Σταυρίδης. Πρέπει να φύγουν αυτοί που τον διόρισαν και ευνοούν προνομιακές σχέσεις και συμβάσεις».
Ο κ. Παπαδημούλης υποστηρίζει επίσης ότι «μετά την αποκάλυψη των προνομιακών σχέσεων με τον κ. Μελισσανίδη, η πώληση του 33% του ΟΠΑΠ πρέπει να παγώσει και να εξεταστεί απο μηδενική βάση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου