ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

«Μαθητεία» το ψευδώνυμο της τζάμπα εργασίας

ΚΥΡΙΑΚΗ  7-7-2013

«Ευρωπαϊκή συμμαχία για θέσεις μαθητείας» έχει στήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να συμβάλει λέει στην καταπολέμηση της ανεργίας των νέων. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς η ΕΕ πλασάρει μέτρα προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου, της μεγαλοεργοδοσίας, με το δόλωμα ότι σκέφτεται «για το καλό των νέων» στην προκειμένη περίπτωση.
Εμπειρία από τη «μαθητεία» έχουν οι χιλιάδες νέοι της κατάρτισης που σε συνθήκες υπερεκμετάλλευσης κάνουν τη «μετάβαση» από το θρανίο στη δουλειά, οι νέοι πτυχιούχοι που δουλεύουν τζάμπα για να δοκιμαστούν και να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία. Τη στιγμή μάλιστα που το σύστημα στην κρίση του στέλνει στην ανεργία εκατομμύρια εργαζόμενους που και επαγγελματική εμπειρία και άλλα προσόντα έχουν.
Η λύση στο πρόβλημα της ανεργίας των νέων δεν θα έρθει από «κόλπα» όπως τη μαθητεία, ούτε από τα στρογγυλά τραπέζια και τις λυκοσυμμαχίες εκείνων που στέλνουν τους νέους, τους εργαζόμενους στις λίστες της ανεργίας, που έφτιαξαν την επαγγελματική μισοκατάρτιση για να αντλούν διαρκώς νέους χωρίς δικαιώματα, που αρνούνται να εντάξουν την πρακτική άσκηση στις σπουδές, που αφήνουν χρόνια τώρα τα νέα παιδιά έρμαια των εργοδοτών.
Το δικαίωμα στη δουλειά, τη δουλειά με δικαιώματα την κατέκτησε το λαϊκό κίνημα στους δρόμους, με θυσίες, με αγώνες, στην ταξική πάλη. Στις συμμαχίες των καπιταλιστών οι νέοι και όλοι οι εργαζόμενοι καλούνται να αντιτάξουν τον ενωμένο αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους, τ' άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα με βάση τα κοινά συμφέροντά τους κόντρα στο κεφάλαιο, την εξουσία του, την ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου