ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Γαλλία: Εκτροχιασμός τρένου με τουλάχιστον επτά νεκρούς κοντά στο Παρίσι


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12-7-2013


Η αμαξοστοιχία τύπου intercity είχε μόλις εξέλθει από τον αστικό ιστό του Παρισιού κατευθυνόμενη προς τη Λιμόζ, όταν εκτροχιάστηκε, προσκρούοντας σε πλατφόρμα σταθμού λίγο μετά τις 6 μ.μ. τοπική ώρα.
Εκτροχιασμός επιβατικής αμαξοστοιχίας κοντά στη γαλλική πρωτεύουσα κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον επτά ανθρώπους, με τις γαλλικές αρχές να έχουν σημάνει συναγερμό στην περιοχή Εσόν.
Τον πρώτο απολογισμό έκανε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Μανουέλ Βαλς, σημειώνοντας ότι «δυστυχώς το πιθανότερο είναι ο αριθμός των θυμάτων να αυξηθεί».
Το Γαλλικό Πρακτορείο κάνει λόγο για «πολλούς νεκρούς» και «πολλές δεκάδες τραυματίες».
Το δίκτυο μεταδίδει ότι το τρένο εκτροχιάστηκε στην περιοχή του Μπρετινί Σουρ Ορζ, νοτίως των Παρισίων.
Επιβάτες φέρονται παγιδευμένοι εντός του τρένου και τοπικός αξιωματούχος έκανε λόγο για εφαρμογή του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για περιστατικά με «πολλές απώλειες».
Ο τοπικός βουλευτής Μισέλ Πουζόλ σημείωσε ότι οι μονάδες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών βρίσκονται ήδη στο σημείο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Libération, αυτόπτης μάρτυρας, επιβάτης βαγονιού το οποίο δεν εκτροχιάστηκε, έκανε λόγο για ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό και πολλούς ανθρώπους σε «άσχημη κατάσταση».
Πηγή της γαλλικής Le Figaro αναφέρει ότι το τρένο έσπασε σε δύο κομμάτια για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, ενώ άλλα γαλλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για επιβάτες οι οποίοι έχουν χτυπηθεί από ηλεκτρικό ρεύμα ή έχουν καταπλακωθεί από βαγόνια της αμαξοστοιχίας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien, στο τρένο επέβαιναν 350 επιβάτες.

ΠΗΓΗ.  naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου