ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Από Δευτέρα οι μετατάξεις για 8.000 εκπαιδευτικούς


ΣΑΒΒΑΤΟ 20-7-2013

Οι αλλαγές στο καθεστώς των υποχρεωτικών μετατάξεων αφορούν περίπου 8.000 εκπαιδευτικούς και σύμφωνα με τροπολογία

που ψηφίστηκε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, αλλάζει η διαδικασία για τον καθορισμό των κενών θέσεων, τις υπηρεσιακές ανάγκες σε διοικητικό προσωπικό αλλά και το πλεονάζον προσωπικό ανά ειδικότητα.

Σύμφωνα τα δημοσιεύματα, από τη Δευτέρα τίθενται σε διαθεσιμότητα 2.000 καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων που καταργήθηκαν από τα επαγγελματικά λύκεια και τις σχολές.
Ο σχεδιασμός αναφέρει ότι 4.933 καθηγητές θα μεταταχθούν υποχρεωτικά από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (γυμναστές, καθηγητές πληροφορικής, γαλλικής φιλολογίας, θεατρικών σπουδών, μουσικής και καλλιτεχνικών)
Άλλοι 2.500 εκπαιδευτικοί θα μεταταχθούν σε διοικητικές θέσεις της κεντρικής υπηρεσίας, σε περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης αλλά και σε θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα δημόσια ΙΕΚ, τα οποία αναβαθμίζονται.
Μόλις γίνει γνωστός ο αριθμός των υποχρεωτικών μετατάξεων και των αναγκών που υπάρχουν σε όλη τη χώρα, οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να μεταταχθούν θα καταθέσουν αιτήσεις.
Αμέσως μετά θα συνταχθεί αξιολογικός πίνακας καταταξης με βάση τα εξής κριτήρια:
-συνολική προϋπηρεσία
-οικογενειακοί λόγοι
-συνθήκες διαβίωσης στις έδρες των σχολείων που υπηρέτησαν
-κατοχή επιπλέον πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού
Όσοι εκπαιδευτικοί έχουν δεύτερο πτυχίο ΑΕΙ ή μεταπτυχιακό ή διδακτορικό θα έχουν πριμοδότηση στα μόρια που θα λάβουν προκειμένου να μεταταχθούν στην περιοχή που θέλουν.

ΠΗΓΗ: newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου