ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΟΣΕ - Συντήρηση γραμμών με ΣΔΙΤ 10ετίας


ΤΡΙΤΗ 11-6-2013


 Με μακροχρόνιο ΣΔΙΤ , για τουλάχιστον δέκα χρόνια, θα δοθεί σε ιδιώτες η συντήρηση της γραμμής του ΟΣΕ. Το αντίτιμο θα κυμανθεί για τη δεκαετία μεταξύ 650 εκατ. και ενός δισ. ευρώ. Μέσα στον μήνα αναμένεται να δρομολογηθεί η μεταβίβασή του στη Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ.
Ο σαφέστατος περιορισμός του αντικειμένου του ΟΣΕ αναμένεται να οδηγήσει σε μείωση των αναγκών του για προσωπικό, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί δραματικά. Ειδικότερα σήμερα στον ΟΣΕ απασχολούνται 1.750 άτομα από τα οποία περίπου τα 400 εργάζονται στην συντήρηση γραμμής. Το προσωπικό αυτό σήμερα δεν είναι αρκετό και για το λόγο αυτό ο ΟΣΕ αναγκάζεται να δίνει σε ξεχωριστές εργολαβίες τη συντήρηση τμημάτων του δικτύου.
Ορισμένοι από αυτούς τους εργαζόμενους, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν να απασχολούνται στον Οργανισμό. Και αυτό γιατί η μετάταξή τους σε άλλες ειδικότητες απαιτεί μακροχρόνια εκπαίδευση.
Πάντως ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Θεοφανόπουλος είχε υποστηρίξει την προηγούμενη εβδομάδα μιλώντας σε συνέδριο του ΤΕΕ ότι δεν υπάρχει πρόθεση να προχωρήσει σε απολύσεις προσωπικού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου