ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ - TO KAΡΑΒΙ ΓΕΜΙΣΕ - Η ΜΠΑΛΑ ΧΑΘΗΚΕ


ΠΕΜΠΤΗ 30-5-2013

Μια απίστευτη είδηση που δείχνει ότι η κατάσταση τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη στο κέντρο της Αθήνας και στα γκέτο των μεταναστών, ήρθε στο φως της δημοσιότητας μέσω ενός ρεπορτάζ βρετανικού καναλιού: Σύμφωνα με αυτό, στο κέντρο της πρωτεύουσας ομάδες μεταναστών έχουν δημιουργήσει μια ομάδα αυτοάμυνας υπό το όνομα «Μαύροι Πάνθηρες», η οποία αποτελείται από αλλοδαπούς που ζουν στην πρωτεύουσα. Πρόκειται, όπως λένε για μια οργάνωση που έχει καθαρά αμυντικό στόχο, προκειμένου να προστατεύσει τους μετανάστες που πέφτουν θύματα νεοναζιστικών οργανώσεων. Μάλιστα, τα μέλη της πραγματοποιούν νυχτερινές περιπολίες στις γειτονιές του κέντρου, ενώ μέσω κινητών και social media ενημερώνονται και αντιδρούν σε περιπτώσεις ρατσιστικών επιθέσεων. Οι «Μαύροι Πάνθηρες» απασχόλησαν πρόσφατα και τα ξένα μέσα, αφού, σύμφωνα με δημοσίευμα του EnetEnglish, κάποιος Michael Chege, μέλος των «Μαύρων Πανθήρων» μίλησε στο βρετανικό Channel 4: «Είμαι μέλος των “Μαύρων Πανθήρων” και όλοι το γνωρίζουν αυτό. Οπότε, δίνω στη Χρυσή Αυγή μία σαφή προειδοποίηση: μην ενοχλείτε τους μαύρους, με κανένα τρόπο. Το εννοώ».
«Δεν φοβάμαι αυτή τη νεοναζιστική, ηλίθια ομάδα» προσθέτει αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή. «Στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο συνεθλίβησαν. Στον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, θα τους εξαφανίσουμε από προσώπου γης. [...] Θέλουν να κάνουν ό,τι έκανε και ο Χίτλερ. Ας το δοκιμάσουν. Θα έχουν την ίδια μοίρα και ακόμα χειρότερη» προσθέτει.

Για την κατάσταση στην Ελλάδα για τους μετανάστες, ο Chege παραδέχεται ότι τα πράγματα είναι μάλλον δύσκολα: «Η μητέρα μου θέλει να επιστρέψω στην Κένυα. Ανεξαρτήτως της σημερινής κατάστασης, αγαπώ την Ελλάδα. Νιώθω ότι είναι το σπίτι μου. Δεν μπορώ να την καταδικάσω. Πέρασα καλά στην Ελλάδα, στο παρελθόν. Τώρα όμως, έχει γίνει στροφή 180 μοιρών. Όταν περπατάω στον δρόμο τη νύχτα, φοβάμαι. Αν μαζέψω αρκετά χρήματα, θέλω να επιστρέψω στην Κένυα μόνιμα τα Χριστούγεννα».

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι έχουμε να κάνουμε με μια πολύ σοβαρή εξέλιξη η οποία μπορεί να σημαδέψει τα επόμενα χρόνια τη χώρα. Ανεξάρτητα από το αν είναι παράνομοι ή όχι (αυτό είναι άλλο θέμα προς συζήτηση), ήταν αναμενόμενο να υπάρξουν αντιδράσεις στις επιθέσεις εναντίον μεταναστών.

Όμως, αν σε λίγο καιρό δούμε να σφάζονται στους δρόμους με τις ματσέτες, ας μην εκπλαγούμε. Βλέπουμε να εξελίσσεται ένα γεγονός μπροστά στα μάτια μας. Θα είναι πολύ αργά να υπάρξει αντίδραση όταν θα γίνονται συγκρούσεις σώμα με σώμα, όταν η Αθήνα θα μετατραπεί σε ζούγκλα χειρότερη απ’ ότι είναι σήμερα. Απαιτείται πολύ μεγάλη προσοχή και το κυριότερο: Χρειάζεται πολύ δουλειά με το μεταναστευτικό, κι όχι να αποσπάται η προσοχή κυβερνώντων και πολιτών με αντιρατσιστικά και άλλα τέτοια αποπροσανατολιστικά θέματα.

ΠΗΓΗ: http://www.antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου