ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

«Τάγματα εφόδου» στον ρόλο της ΕΛ.ΑΣ.: Μαύρε σκύλε να πας στη χώρα σου



ΚΥΡΙΑΚΗ 19-5-2013

Η εγκληματικότητα ανθεί στη χώρα μας. 

Κάποιοι «γνωστοί-άγνωστοι» βαφτίζονται αστυνομικοί και «καθαρίζουν» τις περιοχές δράσης τους από το «ξένο» στοιχείο.
Επιστρατεύουν μάλιστα τη βία με στόχο την αποκατάσταση της τάξης. Ο λόγος για τα μαυροφορεμένα «τάγματα εφόδου» που ενεργούν αυτόκλητα ως υπερασπιστές του νόμου.
«Μαύρε σκύλε, να πας στη χώρα σου», ήταν τα λόγια που άκουσε ο ιδιοκτήτης καφέ από το Καμερούν από πέντε άτομα (τα δύο έχουν συλληφθεί) που εισέβαλαν στο μαγαζί του και αφού τον απείλησαν να σηκωθεί και να φύγει από την περιοχή, έβαλαν φωτιά και έσπασαν τη τζαμαρία.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. που εκτιμά ότι οι δράστες αποτελούν «παρακλάδι» των αυτόνομων-αυτόκλητων ομάδων αποκατάστασης της τάξης, στο σπίτι του ενός συλληφθέντος βρέθηκαν γραμμένα συνθήματα και σύμβολα που παραπέμπουν στη Χρυσή Αυγή.
Σύμφωνα με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, τα λεγόμενα «τάγματα εφόδου» «στοχοποιούν μετανάστες. 
Τους απειλούν, τους καθυβρίζουν και έπειτα τους ξυλοκοπούν άγρια, φτάνοντας ακόμη και σε μαχαιρώματα», όπως καταγγέλλουν κάτοικοι στο κέντρο της Αθήνας. 
Αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα τις αστυνομικές αρχές είναι ότι στις ομάδες «πολιτοφυλακής» ανήκουν άτομα, κυρίως, νεαρής ηλικίας, τα οποία «στρατολογούνται» και μετέπειτα καθοδηγούνται από κάποιο μεγαλύτερό τους. Με «στρατιωτικό» πνεύμα και πειθαρχία ο σκοπός τους είναι ένας: Να διώξουν τους αλλοδαπούς και την παραβατικότητα από τις επίμαχες περιοχές.
Στις περισσότερες περιπτώσεις κάνουν νυχτερινές εφόδους σε μαγαζιά απειλώντας τους αλλοδαπούς ιδιοκτήτες να τα κλείσουν και στήνουν «καρτέρι» στα στενά σε όποιο μετανάστη έχει την ατυχία να κυκλοφορεί.
 Οι ομάδες αποτελούνται από τρία και πάνω άτομα και χτυπούν διάσπαρτα. Σύμφωνα με καταγγελίες θυμάτων, οι περισσότεροι είναι κοντοκουρεμένοι, φορούν μαύρες μπλούζες και είναι εφοδιασμένοι με ρόπαλα, μαχαίρια, αλυσίδες, σιδερογροθιές και σπασμένα μπουκάλια.
Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια ενός γιατρού.
«Τα άτομα αυτά επιδιώκουν να σπείρουν τον τρόμο», αναφέρει στην εφημερίδα ο Νικήτας Κανάκης από την οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου». Και συμπληρώνει: «Οι επιθέσεις χρόνο με το χρόνο γίνονται περισσότερο βίαιες και αυτό θα πρέπει να μας ανησυχεί ιδιαίτερα».
Οι «Γιατροί του Κόσμου» δέχονται σχεδόν καθημερινά μετανάστες που έχουν πέσει θύματα βίας. Στο παρελθόν τα περιστατικά αυτά δεν καταγγέλλονταν, καθώς τα θύματα φοβούνταν ότι θα απελαθούν. Αυτό υπήρξε εμπόδιο στη συνολική καταγραφή του αριθμού των ρατσιστικών επιθέσεων στην Ελλάδα. «Τώρα τελευταία, όμως, τα θύματα αρχίζουν και σπάνε τη σιωπή τους. Έρχονται στην οργάνωση, καταγγέλλουν τις επιθέσεις και εμείς προσπαθούμε να τους φροντίσουμε», σημειώνει ο Ν. Κανάκης.
«Καλά κάνουν και παίρνουν το νόμο στα χέρια τους»
Όπως παραδέχτηκαν ορισμένοι κάτοικοι, οι οποίοι δεν επιθυμούν να δημοσιευτούν τα ονόματά τους, «η δράση των ομάδων "προστασίας" είναι γνωστή εδώ και αρκετό καιρό».
Γιατί όμως γυρίζουν την πλάτη τους στα συνεχόμενα βίαια περιστατικά;
«Ελλείψει αστυνόμευσης, καλά κάνουν και παίρνουν το νόμο στα χέρια τους», είναι η απάντησή τους. 
Μπροστά σε αυτό το σκηνικό αγριότητας που στήνεται και πάλι στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, οι νηφάλιες απόψεις λένε ότι «με τη βία δεν λύνονται τα προβλήματα».
Όπως δηλώνει ο εδώ και δεκαπέντε χρόνια ιδιοκτήτης καφενείου στην πλατεία Αμερικής την τελευταία πενταετία είδε τη γειτονιά του να αλλάζει «προς το χειρότερο».
«Ξαφνικά γέμισε από εξαθλιωμένους μετανάστες.
 Και σαν να μην έφτανε αυτό, η εγκληματικότητα χτύπησε "κόκκινο". Η Αστυνομία όλα αυτά τα χρόνια ήταν απούσα. Φωνάζαμε, διαμαρτυρόμασταν, αλλά δεν μας άκουγε κανείς» δηλώνει στην εφημερίδα ο ιδιοκτήτης.
Τονίζει μάλιστα ότι εδώ και περίπου ένα χρόνο, έχει διαπιστώσει ότι «τουλάχιστον στην πλατεία σιγά σιγά η κατάσταση βελτιώνεται. Όμως, στα γύρω στενά γίνεται χαμός από ναρκωτικά, πορνεία.
«Ας γίνει κάτι να μην ξαναχτυπήσουν άλλους»
«Με ρώτησαν από πού είμαι. Τους είπα ότι είμαι από το Αφγανιστάν και τότε άρχισαν να με χτυπούν. Ένας από αυτούς με χτυπούσε με ένα μπουκάλι μπίρας. Λιποθύμησα. Ένας περαστικός με βρήκε και με πήγε στο νοσοκομείο.
 Εκεί, επειδή δεν είχα χαρτιά, μου έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και με έδιωξαν. Τώρα χτύπησαν εμένα. Ας γίνει κάτι να μην ξαναχτυπήσουν άλλους».
Έτσι περιγράφει τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια άγνωστων μαυροφορεμένων ανδρών, που τη Δευτέρα του Πάσχα τού έστησαν καρτέρι στην πλατεία Αττικής, ο 14χρονος Ισμαΐλ από το Αφγανιστάν.
 Η εικόνα του, με το χαραγμένο πρόσωπο, συγκλονίζει.
Ο 14χρονος έχει τη δική του ιστορία.
 Στην Ελλάδα ήρθε με τη μητέρα του. Μαζί σκόπευαν να μεταβούν στην Ελβετία για να συναντήσουν τον αδελφό του. Στο αεροδρόμιο χωρίστηκε από τη μητέρα του, αφού ήταν σε διαφορετικά γκρουπ. Τελικά, το παιδί δεν κατάφερε να ταξιδέψει. 
Κατά την επιστροφή του στο σπίτι, τον πλησίασαν τρία άτομα. Άρχισαν να τον χτυπούν και το αποκορύφωμα ήταν να του χαρακώσουν το πρόσωπο με ένα σπασμένο μπουκάλι.
Και δεν είναι το μοναδικό περιστατικό που έγινε γνωστό μέσα σε λίγα 24ωρα.
Όπως αποκαλύφθηκε, ακόμη ένας 20χρονος από τη Συρία ξυλοκοπήθηκε άγρια από μια ομάδα μαυροφορεμένων κατά την έξοδό του από το σταθμό του μετρό στην Αττική.
Και όλα αυτά σε μία κοινωνία που στενάζει από τα μνημόνια που της έχουν φορτώσει και «αδιαφορεί» για την ύπαρξη του συνανθρώπου...


ΠΗΓΗ :  http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου