ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

GOOGLE READER: τέλος απο 1η Ιουλίου 2013


original

Ναι, είμαστε ακόμα θυμωμένοι με την Google που ανακοίνωσε πως θα σταματήσει την λειτουργία του Google Reader από 1η Ιουλίου και προσυπογράφουμε το αίτημα ο Reader να γίνει open source και να εξελιχθεί. Μέχρι να γίνει, όμως αυτό, εμείς πρέπει να έχουμε πλάνο επιβίωσης για τις online αναγνώσεις μας. Εδώ λοιπόν, θα δούμε τις καλύτερες εναλλακτικές.
Λοιπόν, έχουμε δύο επιλογές: το σύννεφο και το smartphone ή tablet μας. Στην πρώτη περίπτωση, ένας RSS reader στο σύννεφο, βολεύει για να έχουμε πρόσβαση στα αγαπημένα ή αξιόπιστα για εμάς site, απ’ όποιαδήποτε συσκευή συνδεόμαστε στο διαδίκτυο. Η δεύτερη περίπτωση είναι για όσους δεν χρησιμοποιούν πολλαπλές συσκευές ή δεν χρειάζονται οργανωμένες αναγνώσεις σε περισσότερους από μία συσκευές.
Οι πιο δημοφιλείς και χρήσιμοι RSS readers που βασίζονται στο σύννεφο, είναι:
Feedly: μοιάζει πάρα πολύ με εφημερίδα, αλλά το interface είναι το λιγότερο που θα πρέπει να σας ανησυχεί, καθώς το επιλέγετε εσείς. Πέρα από την εφαρμογή του που θα την βρείτε σε όλα τα λειτουργικά, ενώ μπορείτε να κατεβάσετε τις προεκτάσεις για τον Chrome και τον Firefox browser ώστε να έχετε τον συγχρονισμό που θέλετε σε όλους τους υπολογιστές που χρησιμοποιείτε. Επίσης, το Feedly ανακοίνωσε πως θα έχουν έτοιμη μία αυτοματοποιημένη μετάβαση όταν σταματήσει το Google Reader.
NetVibes. Καλό web based RSS reader, από τους πιο δημοφιλείς και με πολύ μεγάλη ομοιότητα με τον Google Reader. Η οθόνη του δε, μοιάζει πάρα πολύ με το iGoogle, οπότε θα αισθανθείτε… οικειότητα.
pulse
Pulse: Το pulse είναι ένα πανέμορφο reader (βλέπετε photo), έχει βραβευτεί για το design του, με την διαφορά, όμως, πως το μόνο που επιλέγετε εσείς είναι κατηγορίες ενημέρωσης. Δεν μπορείτε, δηλαδή, να ενημερώσετε την εφαρμογή για το ποιο site σας ενδιαφέρει περισσότερο. Αν και είναι εξαιρετικά καλοφτιαγμένο, αν δεν είστε fan των mainstream, ή δεν είστε αποκλειστικά προσηλωμένος στα Αμερικανικά ΜΜΕ, δεν θα σας βοηθήσει ιδιαίτερα.
Flipboard. Εξαιρετικό. Μόνο για κινητές συσκευές Android και iOS, όμως, αλλά και πάλι. Καλό design, customized RSS feeds και εμφάνιση που τα σπάει. Αν είστε αναγνώστης του tablet ή του 5 ιντσου smartphone, είναι εξαιρετικό.
Google Currents. Η λύση αυτή είναι για να απολαμβάνετε το ψηφιακό περιεχόμενο που επιθυμείτε σε κινητές συσκευές, τόσο Android όσο και iOS. Η εφαρμογή της Google είναι εξαιρετικά χρηστική, με πολύ καλή αναζήτηση και ωραία διάταξη στις «τελευταίες ιστορίες» και νέα που μπορείτε να δείτε. Όχι, δεν λειτουργεί στο Web και όχι, δεν μπορείτε να την κατεβάσετε στο desktop σας.
Όσον αφορά το desktop, μία αγαπημένη μας λύση ήταν το FeedDemon που, όμως, με τον «θάνατο» του Google Reader, θα εξαφανιστεί κι αυτό. Το ίδιο ισχύει και για το RSS Bandit. Εκεί είναι που δείχνει την ανωτερότητά του το RSSOwl που δεν είναι τόσο… όμορφο, αλλά θα επιζήσει.

Η περίπτωση του Evernote. Τι να σας πούμε γι αυτό. Είναι ένα απίθανο εργαλείο που αν το αξιοποιήσετε στο έπακρό του, θα δείτε πως τίποτε πια δεν θα σας νοιάζει, είτε αποφασίσει η Google να κλείσει Readers, Currents είτε αποφασίσει να πάει στον Άρη. Είναι εξαιρετικά χρηστικό, τα web clippings που δημιουργείτε και αποθηκεύετε σε φακέλους είναι μία ολόκληρη πλατφόρμα εργασίας και όσο περισσότερα bookmarks χρησιμοποιείτε και ταξινομείτε, θα γίνεται καλύτερο. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας, είτε από το iPad, είτε το Android σας, είτε τον υπολογιστή και πολύ απλά… «τα σπάει».


ΠΗΓΗ:http://www.digitallife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου