ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΓΑΛΑΖΙΑ “ΒΟΜΒΑ” ΒΥΘΟΥ – ΔΑΚΕ ΚΑΤΑ ΥΠΕΘΑ

ΓΑΛΑΖΙΑ “ΒΟΜΒΑ” ΒΥΘΟΥ – ΔΑΚΕ ΚΑΤΑ ΥΠΕΘΑ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ (και µέλος του Εθνικού Συµβουλίου ΠΑΣΟΚ) ΤΗΣ ΓΣΕΕ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΠΥΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ – “Η πρόταση αυτή προέρχεται είτε από όσους έχουν παντελή άγνοια του αντικειμένου, είτε από όσους επιθυμούν να κουκουλωθεί η σύμβαση του Βενιζέλου και να συγκαληφθούν τα πάντα ” ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΙΕΡΡΕΥΣΕ KAI “προβλέπει πτώχευση της εταιρίας και μεταφορά των Υ/Β στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας”


βομβα υδρογονου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – 01-03-2013

Όπου οι εργαζόμενοι, στελέχη της συνδικαλιστικής παράταξης της ΝΔ καταγγέλουν πως ο Υφ. Ανάπτυξης δήλωσε αναρμόδιος  για το θέμα τους ενω:

“Όσον αφορά την συνάντηση της Δευτέρας με τον ΥΕΘΑ, ο Υπουργός έθεσε ως βασικό μέλημα του Υπουργείου του την επανέναρξη των εργασίων στο Ναυπηγείο και την άρση του μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας (δυστυχώς εδώ και 10 μήνες μόνο στα λόγια) . Μας ανέφερε ότι το Ελληνικό Δημόσιο είναι διατεθειμένο να καταβάλλει στην ιδιοκτησία ένα ποσό γύρω στα 10 εκ. ευρώ σε πρώτη φάση, ώστε να καλυφθούν ανάγκες μισθοδοσίας και τρέχοντα έξοδα (πρόταση που είχε ξαναγίνει και απορρίφθηκε από τον κ. Σάφα).
Ο κ. Παναγιωτόπουλος έθεσε ως ορόσημο των όποιων εξελίξεων την συνάντηση που θα έχει ο Πρωθυπουργός με τον ιδιοκτήτη των ΕΝΑΕ.  Δυστυχώς όμως, ο κ. Σάφα, δεν έχει αποδεχθεί ακόμα την πρόσκληση (προφορική μέσω της πρεσβείας μας στα ΗΑΕ) του Πρωθυπουργού για συνάντηση, υποτιμώντας με τη στάση του αυτή τη χώρα και την κυβέρνηση της.
Στο καθημερινό μαρτύριο που περνάμε, έρχονται να προστεθούν και διάφορες προτάσεις-λύσεις για το μέλλον των ΕΝΑΕ. Ειδικότερα η πρόταση που διέρευσε στον τύπο πριν τη συνάντηση μας με τον ΥΕΘΑ, προβλέπει πτώχευση της εταιρίας και μεταφορά των Υ/Β στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, όπου με νέα σύμβαση οι Γερμανοί δήθεν θα ολοκληρώσουν τα Υ/Β. Η πρόταση αυτή προέρχεται είτε από όσους έχουν παντελή άγνοια του αντικειμένου, είτε από όσους επιθυμούν να κουκουλωθεί η σύμβαση του Βενιζέλου και να συγκαληφθούν τα πάντα.
Εμείς, παρουσία του κ. Παναγιωτόπουλου, εξηγήσαμε ότι η εν λόγω πρόταση είναι αφελής και επικίνδυνη γιατί:
  • αγνοεί το γεγονός ότι στο Ναύσταθμο, οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις δεν επαρκούν ούτε καν για μικρής κλίμακας επιδιορθώσεις (δεν υπάρχουν γερανοί, δεξαμενές κ.α)
  • αγνοεί ότι το προσωπικό του Ναυστάθμου δεν έχει την τεχνογνωσία για τέτοιου είδους εργασίες 
  • θέτει σε κίνδυνο την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος και κατά συνέπεια το αξιόμαχο του ΠΝ
  • παραγνωρίζει την ακριβοπληρωμένη τεχνογωσία και τις άριστες εγκαταστάσεις των ΕΝΑΕ που χρηματοδοτήθηκαν από τα προγράμματα του ΠΝ, με λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων
  • ερειπώνει τη μεγαλύτερη ναυπηγική μονάδα της χώρας
  • στρέφεται ξεκάθαρα έναντι των εργαζομένων που αγωνίζονται για το μεροκάματατο τους
  • αδιαφορεί για το μέλλον της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας
  • επιβαρύνει το δημόσιο με υπέρογκες ρήτρες και μακρόχρονους δικαστικούς αγώνες
Καλούμε το ΥΠ.ΕΘ.Α να την διαψεύσει επίσημα και να καταστήσει σαφές με τις πράξεις του, ότι προτεραιότητα του είναι η διάσωση και ανάπτυξη των Ελληνικών Ναυπηγείων (που έχουν δυνατότητα κατασκευής και εξαγωγής πολεμικού υλικού) και όχι η διάσωση των αντίστοιχων Γαλλικών.”
About these ads

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου