ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Αντιμετωπίστε τις πανάδες με μια φράουλα


H άνοιξη έχει μπει για τα καλά και το φρούτο της συγκεκριμένης εποχής είναι οι ζουμερές και απολαυστικές φράουλες! Είστε σίγουρες όμως ότι γνωρίζετε τα πάντα για τις φράουλες; Διότι πέρα από ένα φρούτο της εποχής έχει και άλλες ιδιότητες.

Από την γευσιγνώστρια και συγγραφέα, Μαίρη Παναγάκου

Μάσκα δέρματος;
Πάρτε φράουλες μαζί με λίγο γάλα και χτυπήστε στο μίξερ. Θα έχετε μια φρέσκια μάσκα για το δέρμα σας. Συγκεκριμένα, μια καλλονή της εποχής του Ναπολέοντα, η Μαντάμ Ταγιέν, συνήθιζε να κάνει μπάνιο μέσα σε 11 κιλά λιωμένες φράουλες.
 
Λευκαίνουν τα δόντια;
Εάν βάλετε στο στόμα σας πολτό φράουλας για λίγα λεπτά, θα εκπλαγείτε από την λευκότητα των δοντιών σας αφού θα είναι σαν να έχετε κάνει λεύκανση! Σιγουρευτείτε μόνο ότι δεν είστε αλλεργικοί στις φράουλες!

Έχετε πανάδες;
Πολτοποιήστε στο μικρό σας μπλέντερ 2-3 φράουλες με 1 κουταλιά της σούπας αποσταγμένο νερό. Απλώστε αυτό το μείγμα στις πανάδες του προσώπου σας ή των χεριών σας, αφήστε το για αρκετή ώρα και ύστερα ξεπλυθείτε. Με πολλές επαναλήψεις και επαλείψεις θα δείτε μεγάλη διαφορά.

Γνωρίζατε ότι…
- Οι Βρετανοί ερευνητές του πανεπιστημίου Μίντλσεξ, υποστηρίζουν ότι: Το λεπτό και ελκυστικό άρωμα της φράουλας, καλμάρει τα νεύρα! Όταν λοιπόν αισθάνεστε αγχωμένοι, μυρίστε μερικές φράουλες αντί να τις φάτε.
- Μόλις νιώσετε ότι σας καταλαμβάνει κακή διάθεση, βάλτε σε ένα κολονάτο ποτήρι λευκό κρασί, κατά προτίμηση αφρώδες και ρίξτε 2 φράουλες κομμένες στη μέση. Είναι το καλύτερο χαλαρωτικό που μπορεί να σας φτιάξει πραγματικά τη διάθεση!

ΠΗΓΗ: boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου