ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΩΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΥΜΑ




 17-3-2013

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΗΣΥΧΟΥ *
Η πρόσφατη απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο, θέτει ένα ισχυρό και αμείλικτο δίλημμα στους λαούς της Ευρώπης και ιδιαίτερα στις χώρες εκείνες που βιώνουν το μαρτύριο της ακραίας λιτότητας και της «κοινωνικής γενοκτονίας».
Ένα μεγάλο και ιστορικό «ΟΧΙ» είναι η μόνη λύση, στην επέλαση του ισχυρού, αδίστακτου και αδηφάγου Ευρωπαϊκού κεφαλαίου που αμφισβητεί κάθε έννοια κυριαρχίας, αυτοτέλειας, και πολιτικής βούλησης των χωρών μελών της Ε.Ε., με την Κύπρο σήμερα να βρίσκεται κάτω από την «αγχόνη».
Ιδιαίτερα σε εκείνες τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου που επιλέχτηκαν σε πρώτη φάση να ανοίξουν τον δρόμο στην επιδιωκόμενη κοινωνική καταστροφή και την πολιτική και οικονομική ολοκλήρωση, η ανάγκη συντονισμού σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο είναι άμεσης επιτακτικής ανάγκης. Η αριστερά οφείλει να πρωτοστατήσει, εδώ και τώρα.

Η Κύπρος δέχθηκε ένα θανάσιμο πλήγμα στην οικονομία της. Η φορολόγηση των καταθέσεων, με πραξικοπηματικούς όρους και διαδικασίες, φέρνει τις πολιτικές δυνάμεις της Κύπρο, μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα, όπου το περιβόητο σχέδιο «Ανάν» ωχριά στις διαδικασίες κατάλυσης της εθνικής κυριαρχίας της Κύπρου και της οικονομικής της αυτοτέλειας. Η Κυπριακή και κοινωνική αριστερά έχει να επιλέξει ανάμεσα στην «προσαρμογή» στις άγριες διαθέσεις του «Γερμανικού οικονομικού εθνικισμού» και των μαζικών αγώνων ενάντια στην κατάλυση της ίδιας της δημοκρατίας.
Ο Ελληνικός λαός θα δεχτεί ακόμα ένα πιο ισχυρό ράπισμα, εφόσον οι εξελίξεις στην Κύπρο επακολουθήσουν την «πεπατημένη». Οι λαοί της Νότιας Ευρώπης πρέπει τώρα να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα, ενώ οι αριστερές δυνάμεις του Ευρωπαϊκού Νότου, κυρίως, πρέπει να διαδραματίσουν ιστορικού χαρακτήρα δράσεις και ενωτικές πρωτοβουλίες που θα φέρουν τις δυνάμεις τις αντιδράσεις σε άτακτη υποχώρηση.
Το δόγμα «σοκ και δέος» πρέπει να επιστραφεί στους εμπνευστές της νεοφιλελεύθερης ολοκλήρωσης και κοινωνικής χρεωκοπίας και καταστροφής της Ευρώπης. Κάθε στιγμή που περνά χωρίς αντίδραση τις επόμενες ώρες και μέρες θα ενθαρρύνουν τους εμπνευστές της αντιδημοκρατικής εκτροπής στην Ευρώπη. Χρέος μας να επιστρατεύσουμε το ιστορικό μας απόθεμα, της ενωτικές μας πρωτοβουλίες ώστε το «κόκκινο νήμα» της ιστορίας να ξαναβρεθεί μπροστά ως ατμομηχανή των μεγάλων και νικηφόρων λαϊκών αγώνων.
*Ο Κώστας Ήσυχος είναι μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, υπεύθυνος για την Εξωτερική πολιτική και άμυνα.

ΠΗΓΗ:  http://iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου