ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Παπαρήγα:Θα υπάρξει αφύπνιση – Να παλέψει ο εργαζόμενος για ανατροπή

Την πεποίθηση πως «θα υπάρξει αφύπνιση» εξέφρασε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στο δελτίο ειδήσεων του Mega.
Παπαρήγα:Θα υπάρξει αφύπνιση – Να παλέψει ο εργαζόμενος για ανατροπή«Σε συνθήκες κρίσης, ο εργαζόμενος πρέπει να ξεπεράσει το φόβο και να παλέψει για ριζική ανατροπή», σημείωσε η γγ του ΚΚΕ, ενώ επανέλαβε τη θέση του Κομμουνιστικού Κόμματος υπέρ της αποδέσμευσης από την ΕΕ και αναφέρθηκε στην πρόταση για συγκρότηση λαϊκής συμμαχίας. Όπως είπε, η εργατική τάξη και ένα τμήμα μεσαίων στρωμάτων, που είναι πολυάριθμο, πρέπει να δημιουργήσουν όρους συμμαχίας.

Υπογράμμισε ακόμη, πως «αυτή η κοινωνική συμμαχία πρέπει να έχει κατεύθυνση διακυβέρνησης και εξουσίας, στόχο λαϊκής εξουσίας, ενώ διευκρίνισε πως οι πολιτικές δυνάμεις που συμφωνούν με τη συμμαχία αυτή συμμετέχουν μέσα σε αυτό το κίνημα μέσω των μελών τους, που είναι μέλη των σωματείων, εκλεγμένοι στα όργανα κ.λπ.».

Ερωτηθείσα η κα. Αλέκα Παπαρήγα για το ενδεχόμενο συνεργασιών, είπε πως «σήμερα δεν υπάρχει κόμμα, με το οποίο να μπορούμε να συμφωνήσουμε». Αναφερόμενη στη φορολογία των ακινήτων, σχολίασε δηκτικά πως πρέπει να φτιάξουν «επιτροπή υπεράσπισης των σπιτιών μας, για να μη γίνουν κατασχέσεις».

Σε ό,τι αφορά τα εσωκομματικά, ερωτηθείσα αν στο συνέδριο του ΚΚΕ θα είναι υποψήφια, δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά της. Αφού σημείωσε πως «στο κόμμα μας συνήθως το πιο σωστό είναι όχι ένας να προτείνει τον εαυτό του, αλλά να σε προτείνουν», πρόσθεσε: «Τις δικές μου οι προθέσεις αφήστε να της διαχειριστώ εγώ. Υπάρχουν θαυμάσια στελέχη, δεν πάσχουμε, δεν πιστεύουμε σε μεσσίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου