ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Έκαψαν τις πόρτες του σπιτιού τους για να ζεσταθούν!

05 Φεβρουαρίου 2013

Εκαψαν τις πόρτες του σπιτιού όπου διέμεναν για να ζεσταθούν! Ενώ πληθαίνουν τα ξένα δημοσιεύματα για τους Ελληνες που υποφέρουν από το κρύο και καταφεύγουν στις ξυλόσομπες για να ζεσταθούν, σοκάρει η είδηση ότι μια οικογένεια στην Πάτρα αναγκάστηκε να κάψει τα κασώματα και τις πόρτες του σπιτιού όπου διέμενε για να επιβιώσει από το δριμύ ψύχος.

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στη συνοικία «Εβραιομνήματα», στην πρωτεύουσα της Αχαΐας. Μπαίνοντας στο διαμέρισμα ο ιδιοκτήτης του σπιτιού διαπίστωσε έκπληκτος ότι είχαν κάνει φτερά τα κασώματα, ακόμη και τα πορτάκια από τις ντουλάπες της κουζίνας και των δωματίων. Η επόμενη κίνηση ήταν να ζητήσει εξηγήσεις από τους πρώην ενοικιαστές του, οι οποίοι δεν έκαναν καμία προσπάθεια να κρύψουν την ενέργειά τους και ομολόγησαν ότι οι ίδιοι είχαν ξηλώσει τα ξύλα από τις πόρτες, καθώς δεν είχαν χρήματα για να αγοράσουν καυσόξυλα. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού θα καταθέσει μήνυση, ωστόσο προκαλεί θλίψη το γεγονός ότι εν έτει 2013 μια οικογένεια αναγκάστηκε να κάψει στη ξυλόσομπα ό,τι βρήκε μπροστά της για να μην ξεπαγιάσει από το κρύο.

Στο μεταξύ, η τραγική πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι στη χώρα μας έχει περάσει στους τίτλους ειδήσεων και στα πρωτοσέλιδα των ξένων μέσων ενημέρωσης. Σε άρθρο της η εφημερίδα «New York Times» αναφέρεται στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Ελληνες όσον αφορά τη θέρμανση αλλά και στα έσοδα που έχει χάσει η κυβέρνηση από την αύξηση του φόρου στα καύσιμα. Οπως τονίζει το δημοσίευμα, μέσα σε μία νύχτα η τιμή για να θερμανθεί ένα μικρό διαμέρισμα τον χειμώνα εκτινάχθηκε από τα 1.300 δολάρια στα περίπου 1.900 δολάρια και επισημαίνει ότι το φθινόπωρο η κυβέρνηση αύξησε τους φόρους στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 450%, σε μια προσπάθεια να πατάξει την παράνομη πρακτική της πώλησης φτηνότερου πετρελαίου θέρμανσης ως diesel.

«Σε πρόσφατη έρευνα του Επαμεινώνδα Πάνα, ο οποίος ηγείται του τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σχεδόν το 80% των ερωτηθέντων στη βόρεια Ελλάδα δήλωσε πως δεν αντέχει οικονομικά να ζεστάνει σωστά το σπίτι του. Παράλληλα η επιστροφή στο κάψιμο ξύλων επιβαρύνει το περιβάλλον και αυξάνει τα περιστατικά παράνομης υλοτομίας» καταλήγει το άρθρο, που επικαλείται και δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων, οι οποίοι θεωρούν ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα για να κρίνουμε το νέο φόρο.


ΠΗΓΗEspressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου