ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΕΠΙΤΑΞΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Επιστράτευση των εργαζομένων και επίταξη των μέσων μαζικής μεταφοράς αποφάσισε η κυβέρνηση.
Σε επιστράτευση των εργαζομένων και επίταξη των μέσων μαζικής μεταφοράς προχωρά η κυβέρνηση, η οποία απέρριψε το αίτημα των απεργών για μορατόριουμ τριών μηνών και νέο διάλογο.
Εξερχόμενος, ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, μετά από την πολύωρη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό, δήλωσε ότι στο διάλογο που είχε γίνει έγινε σαφές από την κυβέρνηση ότι δεν υπήρχε κανένα περιθώριο εξαίρεσης για καμιά κατηγορία από το ενιαίο μισθολόγιο, ωστόσο οι συνδικαλιστές της ΣΤΑΣΥ αποφάσισαν να ακολουθήσουν το δρόμο της τυφλής σύγκρουσης, να υιοθετήσουν αθέμιτες πρακτικές ως προς την απεργία και να μη σεβαστούν σαφέστατες αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης.
Αποτέλεσμα της πρακτικής αυτής, δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης, είναι να ταλαιπωρείται η Αθήνα και να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στην οικονομική ζωή της πόλης
Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αδιαφορεί ούτε να ακολουθήσει μία προσχηματική προσπάθεια δήθεν καλής θέλησης, οπότε «δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να προχωρήσουμε στο μέτρο της επίταξης», δήλωσε ο υπουργός, συμπληρώνοντας πως αυτή ήταν η εισήγησή του στον πρωθυπουργό, η οποία και έγινε αποδεκτή.
Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως η Δικαιοσύνη θα προχωρήσει άμεσα στη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών από συνδικαλιστές οι οποίοι, όπως είπε, προέτρεπαν όλο αυτό το διάστημα τους εργαζόμενους σε απεργίες, παρά το γεγονός ότι είχαν κηρυχθεί παράνομες από τη δικαιοσύνη, επισημαίνοντας πως ο νόμος θα εφαρμοστεί και συμπληρώνοντας πως ούτε η κυβέρνηση ούτε η κοινωνία μπορούν να είναι όμηροι συντεχνιακών αντιλήψεων.

ΠΗΓΗ: www.kathimerini.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου