ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΚΥΠΡΟΣ: Οι κάτοχοι αξιογράφων εισήλθαν στο κτίριο της Βουλής



Ένταση και επεισόδια στη Βουλή, όπου η Επιτροπή Θεσμών και Αξιών εξετάζει το θέμα των αξιογράφων. Οι κάτοχοι αξιογράφων εισήλθαν στο κτίριο της Βουλής, φωνάζοντας στους βουλευτές να μη ψηφίσουν τα επίμαχα νομοσχέδια.
Τελικά οι κάτοχοι αξιογράφων αποχώρησαν από το Αίθριο της Βουλής αναμένοντας την απόφαση της Επιτροπής Θεσμών.
Αρχικά είχαν συγκεντρωθεί στο προαύλιο της Βουλής, κρατώντας πλακάτ στα οποία αναγράφονταν το όνομα εκάστου βουλευτή και δίπλα το σύνθημα «μην γίνεις εγκληματίας» και μάζευαν υπογραφές προς τις τράπεζες Κύπρου και Λαϊκής, σημειώνοντας ότι σε 30 μέρες από σήμερα αν δεν αρθεί η αδικία εις βάρος τους, θα τερματίσουν τους λογαριασμούς τους στις τράπεζες αυτές.
Πριν την έναρξη της συνεδρίας της Επιτροπής, οι Διοικήσεις των τραπεζών προσερχόμενες στη Βουλή προπηλακίστηκαν από τους κατόχους αξιογράφων, οι οποίοι ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το κτίριο
Η συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, της οποίας προεδρεύει ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρης Συλλούρης, διακόπηκε γύρω στις 10:00 το πρωί για 15 λεπτά λόγω μεγάλης οχληρίας που προκάλεσαν οι συγκεντρωθέντες στο Αίθριο της Βουλής διαδηλωτές - κάτοχοι αξιογράφων και οι οποίοι φώναζαν και προκαλούσαν φασαρία κτυπώντας τα παράθυρα του Αιθρίου.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών, η οποία συζητούσε το θέμα για τη λειτουργία των θεσμών του χρηματοπιστωτικού συστήματος, ζήτησε από τους διαδηλωτές να αποχωρήσουν από το κτίριο της Βουλής, προκειμένου να συνεχισθεί απρόσκοπτα η συνεδρία.
Τελικά οι κάτοχοι αξιογράφων αποχώρησαν από το Αίθριο της Βουλής. Οι κάτοχοι αξιογράφων πορεύτηκαν στη συνέχεια προς το Υπουργείο Οικονομικών όπου έμειναν στον προαύλιο χώρο του για λίγο ενώ πορεύτηκαν και στα Κεντρικά Γραφεία Διοίκησης των δύο Τραπεζών, Κύπρου και Λαϊκής, προκαλώντας και εκεί επεισόδια.
ΠΗΓΗ: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=194666&catID=4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου