ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Εβδομήντα χρόνια από την ανατίναξη της γέφυρας στον Γοργοπόταμο

Εκδηλώσεις για την επέτειο των 70 χρόνων από την ανατίναξη της γέφυρας στον Γοργοπόταμο
Τα 70 χρόνια από την ανατίναξη της γέφυρας του Γορτοπόταμου γιόρτασαν σήμερα οι αγωνιστές της εθνικής αντίστασης κατά τη διάρκεια του επίσημου εορτασμού στο Γοργοπόταμο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά από τότε που καθιερώθηκε επίσημα ο εορτασμός δεν υπήρξε εκπροσώπηση της κυβέρνησης, ενώ αντίθετα εκπροσωπήθηκαν η Προεδρία της Δημοκρατίας, της Βουλής και των κομμάτων.
Από τις εκδηλώσεις απουσίαζε η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία το Σάββατο το απόγευμα κατέθεσε στεφάνι στο άγαλμα του 'Αρη Βελουχιώτη στην πλατεία Λαού της Λαμίας.
 Στις εκδηλώσεις στον Γοργοπόταμο που οργάνωσαν από κοινού ο δήμος της Λαμίας και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ήταν παρούσες αντιπροσωπείες αντιστασιακών οργανώσεων από όλη τη χώρα που έφτασαν με λεωφορεία στο Γοργοπόταμο.
Στις ομιλίες τους, οι εκπρόσωποι των αντιστασιακών οργανώσεων συνέδεσαν την προσπάθεια του λαού εκείνη την περίοδο από το 1941 έως το 1944 με τις σημερινές συνθήκες και την ενότητα "που είναι αναγκαία' όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Βασίλης Πριόβολος (καπετάν Ερμής της Αντίστασης) κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του.
Παράλληλα, αναφερόμενος σε ιστορικά στοιχεία εκείνης της περιόδου με κορυφαίο την συνεργασία των ανταρτικών ομάδων στο Γοργοπόταμο υπογράμμισε πως "όλα αυτά πρέπει να γίνουν κτήμα της νέας γενιάς για να πορευτούμε για να ξεπεράσουμε τις σημερινές δυσκολίες".
Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς σημείωσε πως "τα μεγάλα γεγονότα στην πορεία των λαών και των κοινωνιών πρέπει να είναι δημιουργικά και δυναμικά στοιχεία που επηρεάζουν τις εξελίξεις" όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, για να συμπληρώσει πως "70χρόνια μετά, η κινητήρια δύναμη αυτού του γενναίου τολμήματος οφείλει να παραμείνει κίνητρο για το παρόν για το μέλλον μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου